Πλήρης αποκάλυψη για το Kia XCeed!

Αποκαλύφθηκε σήμερα το νέο μικρομεσαίο crossover της Kia, το XCeed, το οποίο ξεχωρίζει με το δυναμικό σχεδιασμό του, την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και προσφέρεται με τρεις κινητήρες βενζίνης και δυο πετρελαίου.

Το ΧCeed «πατάει» στο ίδιο δάπεδο με το Ceed, με ίδιο μήκος μεταξονίου (2.650 χλστ.), ενώ το μήκος του αμαξώματος αγγίζει τα 4.395 χλστ., νούμερο αυξημένο κατά 85 χλστ. συγκριτικά με το «απλό» Ceed.

Δείτε ακόμη: Οι τιμές του νέου ντίζελ υβριδικού Kia Sportage

Το πλάτος του XCeed ανέρχεται στα 1.826 χλστ., το ύψος αγγίζει τα 1.490 χλστ. και με τους προβόλους του Kia XCeed σε σχέση με το πεντάθυρο hatchback να είναι μεγαλύτεροι κατά 25 χλστ. εμπρός (έως 905 χλστ.) και κατά 60 χλστ. πίσω (έως 840 χλστ.). Η πέμπτη πόρτα με τη σχεδόν κάθετη κλίση βρίσκεται 60 χλστ. πιο ψηλά σε σχέση με τη hatchback έκδοση. Σχεδιαστικά τώρα, σαφώς και στο XCeed ενσωματώνεται το σήμα κατατεθέν της μάρκας που δεν είναι άλλο από τη «μύτη της τίγρης», με την εισαγωγή αέρα να είναι σεβαστών διαστάσεων. Τα φωτιστικά σώματα έχουν επανασχεδιαστεί και διακρίνονται για τον αιχμηρό τους σχεδιασμό, ακολουθώντας τις γραμμές της μάσκας, ενώ ξεχωρίζουν και οι λωρίδες χρωμίου που ενώνουν τις εισαγωγές του αέρα.

Ο περιπετειώδης χαρακτήρας του μοντέλου ενισχύεται από την αυξημένη απόσταση από το έδαφος έως 42 χλστ. (174 χλστ. με ζάντες 16 ιντσών και 184 χλστ. με 18 ιντσών), τα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, αλλά και από τις ράγες οροφής. Σύμφωνα με την Kia, τα μόνα στοιχεία του αμαξώματος που είναι κοινά με το 5θυρο Ceed είναι οι εμπρός πόρτες. O σχεδιασμός του πίσω μέρους θυμίζει έντονα coupe αμάξωμα, ενώ εξαιρετικά σπορτίφ είναι ο μεταλλικός διαχύτης στο κατώτερο σημείο του πίσω προφυλακτήρα, από όπου ξεπροβάλλουν οι δύο απολήξεις του συστήματος εξαγωγής. Το νέο Kia XCeed θα προσφέρεται με 12 χρωματικές επιλογές, με το χρώμα λανσαρίσματος να είναι το εντυπωσιακό κίτρινο Quantum Yellow.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το νέο παγκόσμιο SUV Kia Seltos

Το εσωτερικό ενστερνίζεται την πεπατημένη του σχεδιασμού της υπόλοιπης οικογένειας Ceed μεν, αλλά με έντονες διαφοροποιήσεις δε! Τα καθίσματα οδηγού και επιβατών βρίσκονται ψηλότερα κατά 42 χλστ. συγκριτικά με την hatchback έκδοση, κάτι που εξασφαλίζει καλύτερη περιμετρική ορατότητα. Εντυπωσιακός είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών με ανάλυση 1920×720 pixel, όπως και η οθόνη αφής του συστήματος ψυχαγωγίας, το μέγεθος της οποίας στο βασικό εξοπλισμό ανέρχεται σε 8 ίντσες, ενώ προαιρετικά μπορεί να υπάρξει και οθόνη 10,25 ιντσών. Το εξαιρετικό νέο είναι η προσθήκη του συστήματος τηλεματικής UVO Connect που με τις υπηρεσίες Kia Live φέρνει βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου στην οθόνη του smartphone καθώς επίσης και όλες οι δυνατότητες διασυνδεσιμότητας με Apple CarPlay και Android Auto. Για την ακόμα μεγαλύτερη άνεση οδηγού κι επιβατών, το Kia XCeed προαιρετικά προσφέρεται με ηχοσύστημα JBL Premium με τεχνολογία Clari-Fi, με διζωνικό κλιματισμό, με θερμαινόμενους ηλεκτρικούς καθρέφτες και τιμόνι, με θερμαινόμενα και αεριζόμενα μπροστινά καθίσματα και θερμαινόμενα πίσω. Ο χώρος αποσκευών είναι μεγαλύτερος κατά 31 λτ. από του Ceed και φτάνει τα 426 λτ.

Δείτε ακόμη: Πρώτες οι Kia – Hyundai σε αξιοπιστία στις Η.Π.Α.

Η κινητήρια γκάμα ικανοποιεί μιας και έχουμε τρεις υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης, όπου βασικός στη γκάμα είναι ο 3κύλινδρος 1.0 T-GDi με 120 ίππους και 172 Nm ροπής, ακολουθεί ο 4κύλινδρος 1.4 T-GDi των 140 ίππων και 242 Nm ροπής. Στην κορυφή συναντάμε τον ισχυρό 1.6 T-GDi η ισχύς του οποίου αγγίζει τους 204 ίππους και η ροπή τα 265 Nm, ένα γνώριμο μηχανικό σύνολο από το Ceed GT. Σε ότι αφορά τις diesel επιλογές, διαθέσιμος θα είναι ο 1.6 λίτρων Smartstream κινητήρας με δύο εκδοχές ισχύος, 115 και 136 ίππων. Η μετάδοση της κίνησης θα εξασφαλίζεται είτε από ένα μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, είτε από ένα 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Όπως συμβαίνει και με άλλα εξηλεκτρισμένες εκδόσεις μοντέλων της μάρκας, με χαμηλές εκπομπές ρύπων και κατανάλωση, έτσι και το XCeed από τις αρχές του 2020 θα προσφέρεται σε υβριδική έκδοση 48V και υβριδική plug-in έκδοση.

Το Kia XCeed διαθέτει μια ευρεία γκάμα από προηγμένες και έξυπνες τεχνολογίες ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το Smart Cruise Control με Stop & Go, η Προειδοποίηση Τυφλού Σημείου (Blind-spot Collision Warning), η Προειδοποίηση Πρόσθιας Σύγκρουσης (Forward Collision Warning) με Ανίχνευση Οχημάτων και πεζών, η Έξυπνη Προειδοποίηση Ορίου Ταχύτητας (Intelligent Speed Limit Warning), η Έξυπνη Υποβοήθηση Στάθμευσης (Smart Parking Assist), η Υποβοήθηση Διατήρησης Λωρίδας (Lane Keeping Assist), η Αυτόματη Ρύθμιση Προβολέων (High Beam Assist) κ.α.

Η παραγωγή του νέου Kia XCeed θα ξεκινήσει τον Αύγουστο στη γραμμή παραγωγής Kia στη Ζιλίνα της Σλοβακίας, στην ίδια γραμμή παραγωγής με το πεντάθυρο Kia Ceed, το Ceed Sportswagon και το ProCeed. Οι παραδόσεις του Kia XCeed θα ξεκινήσουν εντός του τρίτου τριμήνου του έτους, ενώ κάθε αυτοκίνητο θα καλύπτεται από εγγύηση 7 ετών ή 150.000 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store