Αποκαλύφθηκε η νέα Porsche 911 Cabriolet!

 

Έπειτα από ενάμιση μήνα από την αποκάλυψη της νέας Porsche 911, η γερμανική εταιρεία μας παρουσίασε και την cabrio εκδοχή της, με τον κωδικό 992, έχοντας μαλακή οροφή, όπως και το απερχόμενο μοντέλο.

Στο κομμάτι του σχεδιασμού η ανοιχτή έκδοση της 911 δεν διαφέρει από το μοντέλο που γνωρίσαμε στο πρόσφατο παρελθόν, με τη μοναδική διαφορά να εντοπίζεται στη μαλακή οροφή. Αυτή σύμφωνα με την Porsche, θα έχει ταχύτερη και πιο ομαλή λειτουργία συγκριτικά με το μοντέλο που αντικαθιστά, ενώ το «άνοιξε – κλείσε» θα ολοκληρώνεται εντός 12 δλ. και εν κινήσει με ταχύτητα μέχρι 50 χλμ./ώρα!

Δείτε ακόμη:  Porsche 911 «τούμπανο» με καρδιά…Tesla

Η οροφή φέρει ενισχύσεις μαγνησίου, ώστε να μην επηρεάζεται στις υψηλές ταχύτητες, ενώ για την μέγιστη άνεση των επιβατών, υπάρχει και ένας ηλεκτρικός ανεμοθώρακας για να μειώνει τους στροβιλισμούς στους αυχένες τους. Με το λανσάρισμα του μοντέλου, η 911 Cabriolet είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις Carrera S & Carrera 4S, οι οποίες εξοπλίζονται με έναν κινητήρα twin-turbo, χωρητικότητας 3 λίτρων, με απόδοση 450 ίππων και 530 Nm ροπής.

Διαβάστε επίσης: Porsche 911 GT2 RS MR: Tο ταχύτερο πολιτικό αυτοκίνητο (+video)

Στο τομέα των επιδόσεων, η Carrera S κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα, ενώ με το προαιρετικό πακέτο Sport Chrono, ο χρόνος αγγίζει τα 3,7 δλ. και η τελική τα 306 χλμ./ώρα! Αντίστοιχα η 4κίνητη 4S, το 0-100 χλμ./ώρα το ολοκληρώνει σε 3,8 δλ. με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 304 χλμ./ώρα.

Όπως επισήμανε η Porsche, για πρώτη φορά σε 911 Cabriolet μπορεί ο τυχερός κάτοχος να επιλέξει το σπορ πλαίσιο με τις ενεργές αναρτήσεις PASM. Επιπρόσθετα γίνεται λόγος για βελτιωμένο κράτημα τόσο χάρη στο σφιχτό set up των αναρτήσεων με τις μικρότερες διαδρομές, αλλά και στις πιο άκαμπτες αντιστρεπτικές.

Οι τιμές απόκτησης της νέας Porsche 911 Cabriolet δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα.

Get it on Google Play Download on the App Store