Ηλεκτρική Porsche με 600 ίππους

Η ηλεκτρική ενέργεια φέρνει νέα δεδομένα στην αυτοκίνηση και σίγουρα θα μας κάνει να αλλάξουμε συνήθειες αργά ή γρήγορα, όχι μόνο στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα αυτοκίνητα αλλά και στην συμβίωσή μας μαζί τους. Αυτό αποδεικνύει ακόμη ένα μοντέλο, το οποίο μπορεί να είναι πρωτότυπο, σίγουρα όμως δείχνει με τον καλύτερο τρόπο τι πρέπει να περιμένουμε στο άμεσο μέλλον.

Δείτε ακόμη: Ανοικτή Lamborghini με 325 χλμ./ώρα τελική (+video)

Ο λόγος για το Porsche Mission E Cross Turismo, το οποίο είναι το νέο πρωτότυπο της γερμανικής μάρκας, το οποίο σύμφωνα με την ίδια, απευθύνεται σε ανθρώπους με έντονο life style, οι οποίοι δεν θέλουν να κάνουν παραχωρήσεις στις μετακινήσεις του.

Στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με μία νέα έκδοση της Porsche Mission E η οποία σκοπεύει να περάσει και αυτή με την σειρά της στην παραγωγή. Το μήκος του εντυπωσιακού της αμαξώματος είναι στα 4,95 μέτρα και πλάτος 1,99 μέτρα και κάτω από αυτό κρύβονται δύο ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι χαρίζουν χαρακτηριστικά τετρακίνησης στο αυτοκίνητο (μέσω του συστήματος Porsche Torque Vectoring) και συνδυαστικά αποδίδουν 600 ίππους.

Στην πράξη, αυτό μεταφράζεται σε 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δλ. και σε 0-200 χλμ. /ώρα σε λιγότερο από 12,0 δλ. Όσον αφορά στην φόρτισή του, η Porsche διατείνεται πως μέσω ταχυφορτιστή, 15 λεπτά φόρτισης χαρίζουν 400 χλμ. αυτονομίας.

Διαβάστε επίσης: Σχεδόν έτοιμο το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Audi

Όσον αφορά στο εσωτερικό της, πέραν από την σχεδίαση που τονίζει το πλάτος της καμπίνας και σύμφωνα με την Porsche παραμετροποιείται σε μεγάλο βαθμό αναλόγως των απαιτήσεων του εκάστοτε οδηγού, το τεχνολογικό highlight είναι η τεχνολογία eye-tracking. Μέσω αυτής, το αυτοκίνητο καταλαβαίνει που κοιτάει ο οδηγός στον ψηφιακό πίνακα οργάνων ή στο σύστημα πολυμέσων και έτσι μεγεθύνει την ανάλογη ένδειξη.

Get it on Google Play Download on the App Store