Αερόψυκτη, ολοκαίνουργια Porsche 993 Turbo S (+video)

Η Porsche αποκάλυψε το Project Gold, που δεν είναι άλλο από μία και μοναδική 993 Turbo S κατασκευασμένη πάνω σε ένα αυθεντικό σασί της τότε παραγωγής, με εντελώς νέα μηχανικά μέρη φτιαγμένα ένα προς ένα από το τμήμα Porsche Classic.

Το αυτοκίνητο δημιουργήθηκε για να αποτελέσει το κεντρικό θέμα του Porsche Rennnsport Reunion στην πίστα της Laguna Seca στην California τον επόμενο μήνα. Αλλά παρουσιάστηκε στο Monterey Car Week στο Pebble Beach. Η Porsche δημιούργησε την Classic Series για να εντάξει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Προς το παρόν είναι το μοναδικό μέλος ολόκληρης της σειράς, ωστόσο στο μέλλον δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλα μοντέλα, με την 928 να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες ώστε να αποτελέσει το επόμενο εγχείρημα. Το Project Gold μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά σε πίστα, καθώς δεν μπορεί να λάβει έγκριση τύπου ώστε να εκδοθούν πινακίδες κυκλοφορίας.

Δείτε ακόμα: Η γένεση ενός θρύλου: Porsche 911 Turbo S Exclusive (+video)

Το πλαίσιο προέρχεται από κάποια κομμάτια που διατηρούνταν για μηχανολογική μελέτη και μουσειακή χρήση, πίσω από το 1998. Τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη, τα πάνελ του αμαξώματος και της καμπίνας, περίπου 6.500 κομμάτια στο σύνολο, κατασκευάστηκαν από το Porsche Classic Division τους τελευταίους 18 μήνες χρησιμοποιώντας τα αυθεντικά εργοστασιακά σχέδια. Ο κινητήρας δεν είναι άλλος από τον τελευταιο αερόψυκτο boxer που τοποθετήθηκε σε 911, χωρητικότητας 3.6 λίτρων και απόδοσης 450 ίππων και είναι επίσης ολοκαίνουργιος-αλλά κατασκευασμένος με τα τότε στάνταρ. Οι μηχανικοί στο Τσουφενχάουζεν δήλωσαν ιδιαίτερα συγκινημένοι, καθώς κατασκεύασαν αερόψυκτο μοτέρ ύστερα από 20 χρόνια. Η επιτάχυνση για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα είναι πέρα για πέρα  «σημερινή», καθότι δεν χρειάζονται περισσότερα από 3,7 δλ. Η τελική ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα, οπότε καταλαβαίνει κανείς το πόσο γρήγορη ήταν η 993 Turbo S με τα δεδομένα των 90’s.

Διαβάστε επίσης: VW Transporter 740 PS κοστίζει όσο μια Porsche 911 Turbo S

Βαμμένη σε χρυσό χρώμα με μαύρες ζάντες, αποτελεί φόρο τιμής στην 911 Turbo S Exclusive Series. Γενικά, η διχρωμία χρυσού και μαύρου είναι ένα αισθητικό παιχνίδι που χρησιμοποιείται σε διάφορες λεπτομέρειες και είναι κατά κάποιο τρόπο η υπογραφή του αυτοκινήτου. Το όνομα «Project Gold» εξάλλου, προϊδεάζει καταλλήλως.

Τον Οκτώβριο θα διατεθεί σε δημοπρασία και αναμένεται να πιάσει από 170.000 ως 400.000 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store