Οι εντυπωσιακές επιδόσεις της νέας Porsche Taycan

Στα τέλη του 2019 η Porsche θα αποκαλύψει την έκδοση παραγωγής του εικονιζόμενου πρωτότυπου μοντέλου Mission E, το οποίο θα ονομάζεται Taycan και θα διατηρήσει τις εντυπωσιακές τεχνικές προδιαγραφές. Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Porsche δεν θα μπορούσε να μην ήταν ταχύτατο και πανίσχυρο, ακόμα και χωρίς να έχει θερμικό κινητήρα.

Δείτε ακόμη: Τα best seller αυτοκίνητα στην Ευρώπη το 2018

Η Porsche Taycan θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν για κάθε άξονα), συνδυαστικής απόδοσης άνω των 600 ίππων. Αυτοί θα αντλούν την ενέργειά τους μέσα από υψηλής τάσης μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες θα εξασφαλίζουν αυτονομία άνω των 500 χιλιομέτρων με μία φόρτιση. Μάλιστα, μόλις αδειάσουν οι μπαταρίες, θα υπάρχει η δυνατότητα να φορτίσουν μέσα σε 15 λεπτά για να διανύσει το αυτοκίνητο 400 χιλιόμετρα, χάρη στις δυνατότητες ταχείας φόρτισης του Taycan μέσω φορτιστών 800V. Η Taycan θα έχει αστραπιαίες επιταχύνσεις, αφού τα 0-100 χλμ./ώρα θα επιτυγχάνονται σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα και τα πρώτα 200 χλμ./ώρα θα έρχονται σε λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα.

Η Porsche φαίνεται ότι είναι αρκετά αισιόδοξη και με τις πωλήσεις που αναμένει να κάνει η Taycan, καθώς η παραγωγή της θα φτάσει ετησίως τα 20.000 οχήματα, δηλαδή σχεδόν τα δύο τρίτα των ετήσιων πωλήσεων της 911.

Δείτε ακόμη: Αυτές οι ζάντες κοστίζουν όσο ένα αυτοκίνητο!

Get it on Google Play Download on the App Store