Porsche Cayenne με 462 PS καίει 3,2 λίτρα/100 χλμ. (+video)

Η Cayenne Ε-Hybrid είναι το πλέον πρόσφατο μέλος στην οικογένεια υβριδικών της Porsche και έχει να επιδείξει μία σειρά από εντυπωσιακά τεχνικά στοιχεία αλλά και χαρακτηριστικά. Βλέπετε εκτός των εξαιρετικών ικανοτήτων της που της χαρίζει η υβριδική τεχνολογία, είναι και η πρώτη Porsche παραγωγής η οποία έχει ζάντες 22 ιντσών.

Δείτε ακόμη: Επιτρέπεται να «παίζεις» τα φώτα; Τι λέει ο ΚΟΚ;

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά, όπερ σημαίνει πως θα ξεκινήσουμε με το τεχνικό κομμάτι, καθώς την εμφάνιση της την έχουμε δει εδώ και καιρό, όταν παρουσιάστηκαν οι συμβατικές της εκδόσεις. Κάτω από το αμάξωμά της λοιπόν, η Porsche Cayenne E-Hybrid κρύβει έναν 3.0 λίτρων βενζινοκινητήρα V6, ο οποίος αποδίδει 340 ίππους και συνεργάζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 136 ίππων. Συνδυαστικά το πολυτελές SUV αποδίδει 462 ίππους και 700 Nm ροπής σχεδόν από το ρελαντί.

Νούμερα που όπως αντιλαμβάνεστε χαρίζουν στην Cayenne εξαιρετικές επιδόσεις, αφού για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 5,0 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα είναι στα 253 χλμ./ώρα. Και όλα αυτά με δυνατότητα 44 χιλιομέτρων κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια και με ανώτατη ταχύτητα τα 135 χλμ./ώρα και μέση κατανάλωση 3,2 λίτρα/100 χλμ. και 20 kWh/100 χλμ.

Όσον αφορά στις μπαταρίες της, αυτές ζυγίζουν 138 κιλά και μπορούν να φορτίσουν πλήρως και από εξωτερική πηγή ενέργειας σε περίπου οκτώ ώρες. Ο χρόνος αυτός μειώνεται στις δύο ώρες αν χρησιμοποιηθεί ταχυφορτιστής (προαιρετικός εξοπλισμός).

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στα κόκκινα η βελτιωμένη Ferrari 488 GTB

Όπως είπαμε και πιο πάνω, οι αλλαγές στο εμφανισιακό κομμάτι είναι ελάχιστες σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις και περιορίζονται στο λαχανί χρώμα που έχουν οι δαγκάνες των φρένων, τα ειδικά για την έκδοση σήματα και το πορτάκι για την είσοδο του φορτιστή. Το ίδιο ισχύει και για το εσωτερικό, το οποίο έχει και αυτό κάποιες λαχανί λεπτομέρειες, ενώ φυσικά ο πίνακας οργάνων είναι διαφοροποιημένος προκειμένου να δείχνει τις απαραίτητες ενδείξεις για την κατάσταση της ενέργειας της μπαταρίας κλπ. Η Porsche τονίζει πως ο εξοπλισμός της Cayenne και στην συγκεκριμένη έκδοση είναι κορυφαίος τόσο σε επίπεδο άνεσης όσο και ασφάλειας, ενώ υπενθυμίζει πως η είναι το πρώτο της μοντέλο με head-up display (σύστημα προβολής πληροφοριών στο παρμπρίζ).

Get it on Google Play Download on the App Store