Ένα «αγροτικό» Renault για την Formula 1

Το Renault Alaskan δεν το έχει ακουστά πολύς κόσμος και ειδικά στην Ελλάδα, καθώς δεν πωλείται. Το pickup μοντέλο της γαλλικής φίρμας, το οποίο λανσαρίστηκε στην Ευρώπη το Σεπτέμβριο του 2017 απέκτησε μια νέα έκδοση εμπνευσμένη από την συμμετοχή της εταιρίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

Δείτε ακόμα: «Πρώτοι αγρότες» οι Έλληνες!

Οι διαφορές με τα απλά Alaskan και οι ομοιότητες με τα μονοθέσια των Nico Hulkenberg και Carlos Sainz, γίνονται άμεσα αντιληπτές: το μαύρο χρώμα κυριαρχεί στο αμάξωμα, τις ζάντες και την μάσκα, με το κίτρινο να «σπάει» το σκοτάδι στα πλαίσια των προβολέων ομίχλης και το πορτοκαλί χαμηλά στις πόρτες.

Διαβάστε επίσης: Με το Renault Kadjar στην Π. Επίδαυρο – Μέθανα – Πόρο (+video)

Μηχανικά δεν υπάρχουν αλλαγές, κάτι που σημαίνει πως το Alaskan Formula Edition φέρει τον κινητήρα πετρελαίου του Nissan Navara (και της Mercedes X250d, αμφότερα βασιζόμενα στο δημοφιλές ιαπωνικό pick up) των 2.3 λίτρων, με τα δυο τούρμπο, τα 190 άλογα και τα 450 Nm ροπής. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, δηλαδή, πρόκειται για την πιο πλούσια έκδοση του Alaskan με το 7αρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Το βαρύ αμάξωμα των 2.086 κιλών μπορεί να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 10,8 δλ., ενώ η τελική του ανέρχεται στα 180 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store