Η Renault αποκαλύπτει λίγο ακόμα από το νέο coupe SUV της

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, η κατηγορία των Crossover/SUV είναι η δημοφιλέστερη πλέον παγκοσμίως και διαρκώς κερδίζει έδαφος. Επομένως είναι λογικό και οι εταιρείες αυτοκινήτου να θέλουν να προσθέσουν στην γκάμα τους όλο και περισσότερα μοντέλα αυτής της κατηγορίας. Το ίδιο συμβαινει και με τα coupe SUV, στα οποία η Renault κάνει δυναμική είσοδο με το Arkana.

Δείτε ακόμη: Με το Renault Kadjar στην Π. Επίδαυρο – Μέθανα – Πόρο (+video)

Πέρα από την μία και μοναδική φωτό που είχαν δώσει στη δημοσιότητα οι Γάλλοι, δεν υπήρχαν ιδιαίτερες πληροφορίες για το νέο crossover της Renault. Σήμερα παίρνουμε άλλη μία γεύση, με την μορφή της μερικής αποκάλυψης του πίσω μέρους και του ονόματος που θα φέρει το νέο μοντέλο. Το Arkana, λοιπόν, αντλεί επιρροές από την διαμόρφωση του πίσω μέρους των Megane και Talisman ειδικά όσον αφορά το σχήμα των φωτιστικών σωμάτων.

Μπροστά θα μπορούμε να διακρίνουμε τα εμπρός LED φώτα, τυπικού πλέον δείγματος του σχεδιασμού της Renault, σε σχήμα C, ενώ το σήμα στο κέντρο έχει μεγαλώσει και πλαισιώνεται από κυψελώδη μάσκα. Χαμηλά στο προφίλ του αυτοκινήτου ξεχωρίζει η κλίση της οροφής που προσδίδει και τον κουπέ χαρακτήρα στο αυτοκίνητο και το πλαστικό προστατευτικό με την χρωμιωμένη φάσα. Όλα τα ανωτέρω, προσφορά των ψηφιακά επεξεργασμένων φωτογραφιών από ρωσική ιστοσελίδα.

Διαβάστε επίσης: Renault Megane RS Trophy με 300 άλογα (+video)

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, το γαλλικό coupe-SUV θα βασίζεται σε μια επιμηκυσμένη εκδοχή της πλατφόρμας του Captur και θα εφοδιάζεται με τους κινητήρες ντίζελ dCi και βενζίνης TCe και θα θα το δούμε αρχικά ως πρωτότυπο, ενώ θα ακολουθήσει η έκδοση παραγωγής του. Η διάθεσή του θα αρχίσει από την αγορά της Ρωσίας και θα επεκταθεί στον υπόλοιπο κόσμο, καθώς θα είναι ένα παγκόσμιο μοντέλο.

Get it on Google Play Download on the App Store