Αποκάλυψη του νέου SEAT Tarraco (+video)

Το νέο, τρίτο κατά σειρά και μεγαλύτερο SUV μοντέλο της αποκάλυψε η SEAT (μετά τα Ateca και Arona), το Tarraco, η ονομασία του οποίου προέρχεται από την πόλη Tarragona της Ισπανίας, ενώ το λανσάρισμά του θα γίνει στις αρχές του 2019.

Δείτε ακόμη: Η τιμή του SEAT Arona με 1.000άρι μοτέρ φυσικού αερίου

Σχεδιασμένο και εξελιγμένο στις εγκαταστάσεις της SEAT στο Martorell (Βαρκελώνη), το Tarraco θα παράγεται στο Wolfsburg (Γερμανία) και αποτελεί το μεγαλύτερο οικογενειακό μοντέλο της ισπανικής φίρμας. Σχεδιαστικά, το αμάξωμά του με μήκος 4.735 χλστ. και ύψος 1.658 χλστ. διαθέτει νέα αισθητικά γνωρίσματα για τη μάρκα, όπως είναι η νέα μεγάλη εξαγωνική μάσκα, η οποία πλαισιώνεται από τα αιχμηρά Full LED φωτιστικά σώματα. Το πλαϊνό του τμήμα παραπέμπει σε άλλα SUV του ομίλου VW, ενώ πίσω ξεχωρίζουν τα λεπτά LED φώτα και το μεγάλο άνοιγμα της πόρτας του πορτ μπαγκάζ προς όφελος της πρακτικότητας.

Νέα σχεδιαστικά στοιχεία για τα πρότυπα SEAT συναντώνται και στο εσωτερικό, το οποίο είναι κομψό, με καθαρές γραμμές και με έμφαση στην εργονομία και στους χώρους (με 5 ή 7 θέσεις). Ιδιαίτερά του γνωρίσματα αποτελούν ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,25 ιντσών, η οθόνη αφής των 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων και οι πολλές επίπεδες επιφάνειες.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή SEAT Ibiza 1.0 ECO TSI 115 PS DSG

Βασισμένο στην πλατφόρμα MQB-A με μακρύ μεταξόνιο, το Tarraco τροφοδοτείται με κινητήρα βενζίνης 1.5 λτ. TSI ισχύος 150 ίππων συνδυασμένο με 6άρι μηχανικό κιβώτιο και κίνηση στους εμπρός τροχούς και τον 2.0 λτ. TSI με 7άρι DSG και τετρακίνηση 4Drive. Επιπλέον, θα προσφέρεται με δύο ντίζελ μηχανικά σύνολα 2.0 λτ. TDI με 150 PS και 190 PS. Ο λιγότερο ισχυρός πετρελαιοκινητήρας θα  διατίθεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και κίνηση εμπρός ή με DSG7 και 4κίνηση. Ο πιο δυνατός συνδυάζεται αποκλειστικά με DSG και 4Drive. Αργότερα το SEAT Tarraco θα επωφεληθεί επίσης από εναλλακτικές τεχνολογίες κινητήρα.

Δείτε ακόμη: Το πρώτο SEAT Ibiza είχε την Porsche… μέσα του

Στον εξοπλισμό του υπάρχουν όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως είναι το Front Assist με ανίχνευση οχημάτων, ποδηλάτων και πεζών, το σύστημα ανίχνευσης τυφλών σημείων, η αναγνώριση των οδικών πινακίδων, το προσαρμοζόμενο cruise control, η ανίχνευση ανατροπής και πολλά ακόμη.

Δείτε το SEAT Tarraco και στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store