1.000.000 SUVs από την Skoda

Ήταν το 2009 όταν η Skoda έκανε τα παρθενικά της βήματα στην –τότε- ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των SUV, με το Yeti. 9 χρόνια μετά και με τα SUV να αποτελούν τον παγκόσμιο «βασιλιά» των πωλήσεων, η τσέχικη εταιρία γιορτάζει την κατασκευή του εκατομμυριοστού εκπροσώπου της στην κατηγορία.

Δείτε ακόμα: Νέο και πιο σκληροτράχηλο Skoda Karoq Scout

Το υπ’ αριθμόν 1.000.000 μοντέλο πρόκειται για ένα Karoq 1.5 TSI, σε Emerald Green χρώμα και εξοπλισμένο με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. Κύλησε τους τροχούς του από την γραμμή παραγωγής στο Kvasiny, στην Τσεχία, και ξεκίνησε την διαδρομή για τον ευτυχή ιδιοκτήτη που το περιμένει στην Ισπανία. Το Karoq αποτελεί τον διάδοχο του Yeti και έχει πουλήσει μέχρι στιγμής 87.800 κομμάτια, σε σχεδόν ένα χρόνο παραγωγής. O προκάτοχός του σε διάστημα 8 ετών (η παραγωγή του σταμάτησε πέρσι) κυκλοφόρησε σε 684.500 μονάδες, αποτελώντας και τον εμπορικό πρωταθλητή μεταξύ των τσέχικων SUV.

Διαβάστε επίσης: Το μοναδικό ρεκόρ του Skoda Kodiaq RS (+video)

Προσθέτοντας τα 215.700 Kodiaq που έχουν βρει αγοραστές και τις 12.000 παραγγελίες που συγκεντρώνει το –προοριζόμενο αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας- Kamiq, που παρουσιάστηκε μόλις τον περασμένο Απρίλιο, φτάνουμε στον αριθμό του 1 εκατομμυρίου οχημάτων. Εντός του έτους περιμένουμε τον λανσάρισμα της έκδοσης RS του Kodiaq, η οποία έχει ήδη σημειώσει ρεκόρ για το ταχύτερο 7θεσιο αυτοκίνητο στο Nurburgring.

Get it on Google Play Download on the App Store