Αποκάλυψη για το νέο SUV Skoda Kamiq

Λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση των σκίτσων του Skoda Kamiq, η Skoda αποκαλύπτει τις πρώτες εικόνες του αυτοκινήτου, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Κίνας (25 Απριλίου έως 4 Μαΐου).

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Skoda Karoq 1.0 TSI 116 PS

Το Skoda Kamiq θα λανσαριστεί στην Κίνα λίγους μήνες μετά το ντεμπούτο του και θα ενισχύσει περεταίρω στην τεράστια αυτή αγορά την γκάμα της Skoda στα SUV παράλληλα με το Karoq και το Kodiaq. Προς το παρόν, πέρα από τις φωτογραφίες του Kamiq μαζί και με τα άλλα δύο SUV, η Skoda δεν έχει δείξει άλλες εικόνες του μοντέλου, το οποίο χαρακτηρίζει ως ένα «mainstream city SUV» αποκλειστικά για την Κίνα, όπου σχεδιάζει να αναπτύξει και άλλα SUV.

Εξωτερικά παρουσιάζει διαφορές στα εμπρός φωτιστικά του σώματα και στον προφυλακτήρα από το Karoq και το Kodiaq, ενώ η μεγάλη μάσκα κυριαρχεί στο μπροστινό άκρο του Kamiq. Το καπό και τα πλαϊνά θυμίζουν πολύ τα άλλα δύο SUV της Skoda. Από πλευράς διαστάσεων, το Kamiq έχει μήκος 4.390 χλστ., πλάτος 1.781 χλστ., ύψος 1.593 χλστ. και μεταξόνιο 2.610 χλστ.

Την κίνηση του νέου Skoda Kamiq αναλαμβάνει ένα νέο (ατμοσφαιρικό μάλλον) μηχανικό σύνολο βενζίνης 1.5 λτ. με απόδοση 110 ίππων και ροπή 150 Nm, το οποίο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο.

Δείτε ακόμη: Έκανε 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα με Skoda Octavia (+video)

Πληροφοριακά, η Skoda από την είσοδό της στην Κίνα το 2007 έχει πουλήσει πάνω από 2.350.000 οχήματα, ενώ από το 2010 αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά της μάρκας. Το 2017 έκανε ρεκόρ αφού ταξινομήθηκαν στην Κίνα 325.000 Skoda και στόχος της μάρκας είναι να διπλασιάσει τις πωλήσεις της σε 600.000 οχήματα ετησίως μέχρι το 2020.

Get it on Google Play Download on the App Store