Επίσημο: Η νέα Skoda Octavia RS θα φορτίζει

Η Skoda ανακοίνωσε τις πρώτες πληροφορίες για το νέο κορυφαίο μεσαίο της μοντέλο, την επερχόμενη Octavia RS. Για πρώτη φορά στην ιστορία των RS Skoda, θα διαθέτει plug-in hybrid μηχανικό σύνολο και θα βασίζεται στη νέα Octavia iV.

Δείτε ακόμη: Νέο και περιπετειώδες Skoda Kamiq Scoutline

Η νέα, τέταρτης γενιάς Skoda Octavia, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της αλλά και στην ιστορία της έκδοσης RS, είκοσι χρόνια μετά το ντεμπούτο της πρώτης Octavia RS. Παράλληλα, και το λογότυπο άλλαξε, αφού το πράσινο χρώμα αντικαταστάθηκε από κόκκινο. Η πρεμιέρα της νέας Skoda Octavia RS iV θα γίνει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, μεταξύ 3-15 Μαρτίου.

Δείτε ακόμη: Το Skoda Superb που «σκοτώνει» supercars!

Επίσημες πληροφορίες για τον κινητήρα δεν υπάρχουν. Ωστόσο, πλέον δεν θα είναι ο 2.0 λτ. TSI με τους 230 ίππους ή τους 245 ίππους στην έκδοση Octavia RS 245 (υπήρχε και 2.0 TDI 184 PS). Το πιθανότερο είναι να εφοδιάζεται με τον 1.4 λτ. TSI με ηλεκτρικό μοτέρ και με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 245 ίππους και τα 400 Nm ροπής. Η επιτάχυνση των 0-100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 7 δλ., ενώ θα μπορεί να διανύσει γύρω στα 55 χλμ. με μόνο τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Skoda Kamiq 1.0 TSI 116 PS

Get it on Google Play Download on the App Store