Έρχεται το νέο μικρό SUV Skoda Kamiq

Η Skoda ξεκίνησε την παραγωγή του νέου μικρού SUV μοντέλου της Kamiq στο κεντρικό της εργοστάσιο στη Mladá Boleslav, το οποίο θα λανσαριστεί στην Ελλάδα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να το οδηγήσουμε στη Γαλλία, τέλη Αυγούστου, στην Πανευρωπαϊκή του παρουσίαση.

Δείτε ακόμη: Νέο Skoda Scala G-TEC με φυσικό αέριο

Στο ίδιο εργοστάσιο κατασκευάζονται και άλλα μοντέλα της Skoda, όπως είναι η Octavia, η Fabia, το Scala και το Karoq. Σχεδόν 100 εκατομμύρια ευρώ επένδυσε στο εργοστάσιο για την παραγωγή του Kamiq στη Mladá Boleslav. Στο βαφείο και στο τμήμα συναρμολόγησης έγιναν βασικές αλλαγές, ενώ παράλληλα έγιναν τροποποιήσεις για να διευκολυνθεί η συναρμολόγηση των νέων προβολέων με τεχνολογία LED. Καθημερινά 400 ολοκαίνουργια Kamiq φεύγουν από τη γραμμή παραγωγής κάθε μέρα.

Το μήκους 4.242 χλστ. Skoda Kamiq βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του Volkswagen Group, την ίδια που χρησιμοποιεί και το νέο μικρομεσαίο χάτσμπακ Skoda Scala. Με δεδομένο τα πολύ καλά συνολικά χαρακτηριστικά του Scala, το Kamiq αναμένεται να είναι εξίσου πολύ καλό και σίγουρα θα αποτελέσει μία από τις πιο αξιόλογες και ανταγωνιστικές προτάσεις στην κατηγορία των κόμπακτ SUV.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε στην Ελλάδα το νέο Skoda Scala

Αντίστοιχα και το εσωτερικό του Kamiq προέρχεται αυτούσιο από του Scala, με την προσεγμένη ποιότητα κατασκευής (μαλακό πλαστικό στο ταμπλό) και τους πολύ άνετους χώρους για επιβάτες και αποσκευές (400 λτ.).

Για την κίνηση του Kamiq υπάρχουν τα γνωστά μηχανικά σύνολα βενζίνης 1.0 TSI 95 PS και 116 PS, o 1.5 TSI 150 PS με DSG7, ο πετρελαίου 1.6 TDI 115 PS με DSG7 και το μοτέρ φυσικού αερίου 1.0 G-TEC 90 PS.

Δείτε ακόμη: 0-230 χλμ./ώρα με Skoda Kodiaq RS (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store