Η Skoda αναβαθμίζει την αγωνιστική Fabia R5

Με έναν εντυπωσιακό όγκο πωλήσεων σε ιδιώτες σε όλον τον κόσμο (το 2018 μόνο πουλήθηκαν 252 κομμάτια), με τέσσερις παγκόσμιους τίτλους στο ενεργητικό της και δεκάδες τίτλους σε τοπικά ή περιφερειακά πρωταθλήματα, η Fabia R5 ανανεώνεται από την Skoda με σκοπό, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της SKODA Motorsport, Μίχαλ Χραμπάνεκ «να διατηρήσουν οι δεκάδες πελάτες μας στον κόσμο την ανταγωνιστικότητα που επιθυμούν ώστε να κερδίζουν».

Δείτε ακόμα: Skoda Karoq και Kodiaq με πιο δυνατό βενζινοκινητήρα

Αισθητικά, η το πιο επιτυχημένο αγωνιστικό αυτοκίνητο στην ιστορία της τσέχικης φίρμας δανείζεται στοιχεία από το αντίστοιχο ανανεωμένο μοντέλο παραγωγής, ενώ έχουν γίνει βελτιώσεις στην απόδοση, αλλά και την αξιοπιστία του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, ο 1.600αρης υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας της νέας R5, αναβαθμίστηκε βελτιώνοντας την απόδοση και την απόκρισή του.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Skoda Fabia 1.0 TSI 95 PS Monte Carlo

Μετά από δοκιμές χιλιάδων χιλιομέτρων σε χωμάτινους και ασφάλτινους δρόμους, καθώς και σε χιόνι και πάγο, η ανανεωμένη Skoda Fabia R5 θέλει να ακολουθήσει τα βήματα της προκατόχου της. «Μετά τη διαδικασία έκδοσης της ομολογκασιόν, οι πελάτες μας θα μπορούν να αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο, το οποίο είναι πλήρως εξελιγμένο και έτοιμο για ανταγωνισμό χωρίς συμβιβασμούς. Η ακρίβεια στην εξέλιξη ενός νέου αυτοκινήτου ράλλυ έχει απόλυτη προτεραιότητα για τη Skoda Motorsport. Ακολουθούμε, δε, αυστηρά τις ίδιες διαδικασίες διαχείρισης και ελέγχου της ποιότητας, με την αντίστοιχη παραγωγή των αυτοκινήτων παραγωγής», τόνισε ο Χραμπάνεκ, δίνοντας ένα ακριβές στίγμα για τη σημασία που έχει για τους Τσέχους, η προσήλωσή τους στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Get it on Google Play Download on the App Store