Νέα Skoda Octavia: Πρώτες εικόνες (+video)

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Skoda Octavia, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου, την Πράγα. Σήμερα, η Skoda αποκάλυψε κάποιες σχεδιαστικές λεπτομέρειες του αμαξώματος μέσω ενός βίντεο (βλ. παρακάτω).

Δείτε ακόμη: Τα μοντέλα της Skoda στην «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2019»

Το δημοφιλέστερο μοντέλο της Skoda, διαθέτει στην ολοκαίνουργια τέταρτη γενιά του full-LED Matrix φωτιστικά σώματα εμπρός με δυναμικό σχεδιασμό, ενώ και τα νέα πίσω φώτα είναι τεχνολογίας LED με λειτουργία Coming/Leaving Home. Από το βίντεο διακρίνονται ακόμη κάποια σχεδιαστικά γνωρίσματα της νέας Skoda Fabia (στο βίντεο φαίνεται Combi αμάξωμα), όπως είναι το σχέδιο της μάσκας, το τελείωμα του πίσω άκρου, το λογότυπο «Octavia» και ορισμένα ακόμα «φευγαλέα» χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Skoda, το μήκος του αμαξώματος έχει αυξηθεί κατά 19 χιλιοστά και πλέον θα αγγίζει τα 4.689 χλστ., το πλάτος είναι κι αυτό αυξημένο κατά 15 χλστ., (1.829 χλστ. συνολικά), ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 2.686 χλστ. Οι χώροι θα είναι ακόμα μεγαλύτεροι, τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τις αποσκευές (600 λτ. η sedan και 640 λτ. η Combi).

Δείτε ακόμη: Τι νέο μας φέρνει η 4ης γενιάς Skoda Octavia;

Όσον αφορά τους κινητήρες, η νέα Skoda Octavia, θα προσφέρεται μηχανικά σύνολα βενζίνης (TSI), πετρελαίου (TDI), φυσικού αερίου (G-TEC), ήπιες υβριδικές αλλά και plug-in hybrid εκδόσεις. Βενζίνης θα είναι ο 1.0 TSI 116 PS, ο 1.5 TSI 150 PS και ο  2.0 TSI 190 PS. Επιπρόσθετα θα υπάρχουν οι diesel κινητήρες, 1.6 TDI και 2.0 TDI, ενώ θα διατίθεται και μια G-TEC έκδοση (φυσικό αέριο). Η plug-in υβριδική έκδοση θα προσφέρεται με τον κινητήρα βενζίνης 1.4 TSI σε δυο εκδόσεις 204 και 245 ίππων με αυτόματο κιβώτιο DSG 6 σχέσεων.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store