Νέες εικόνες από το επόμενο Skoda Superb

3 ημέρες την επίσημη πρεμιέρα του ανανεωμένου Superb, η Skoda μας δίνει νέα πλάνα από την ναυαρχίδα της και τη είδηση πως έρχεται έκδοση Scout.

Αν και στην Κίνα έχει ήδη παρουσιαστεί, στην Ευρώπη το ντεμπούτο του νέου τσέχικου μεγαλομεσαίου είναι προγραμματισμένο για τις 23 Μαΐου. Bάσει των όσων είδαμε στο κινεζικό μοντέλο, αλλά και όσων βλέπουμε σήμερα, οι διαφορές σε σχέση με το σημερινό  είναι λίγες και στοχευμένες, προκειμένου το Superb να εναρμονιστεί με την εταιρική ταυτότητα που έχουν καθιερώσει τα KodiaqKaroq και εσχάτως το Scala. Ο εμπρός προφυλακτήρας είναι ανασχεδιασμένος, φιλοξενώντας μεγαλύτερους προβολείς ομίχλης και πιο αιχμηρό προσανατολισμό. Η μάσκα έχει αυξημένο πλάτος και ελαφρός μικρότερο ύψος, ενισχύοντας την αίσθηση του πλάτους και ταιριάζοντας με τα επίσης πιο μακρόστενα φωτιστικά σώματα.

Δείτε ακόμα: Έκλεψαν το μοναδικό Skoda Superb Coupe του πλανήτη!

Πίσω οι αλλαγές περιορίζονται στον ανασχεδιασμό των φαναριών και την αντικατάσταση του σήματος στο κέντρο της πόρτας του πορτμπαγκάζ, με την αναγραφή ολογράφως του ονόματος «Skoda», προς όφελος της αυξημένης premium αισθητικής.

Αυτό που ξεχωρίζει, πέρα από την αισθητική αναβάθμιση, είναι η προσθήκη της περιπετειώδους έκδοσης Scout, κατά τα πρότυπα των Octavia, Karoq και Kodiaq. Αυξημένη απόσταση από το έδαφος, προστατευτικές ποδιές, πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, όλα στην υπηρεσία της αύξησης του βεληνεκούς δράσης του Superb.

Διαβάστε επίσης: Έκπληξη η Skoda Fabia στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Από πλευράς κινητήρων περιμένουμε το πλήρες σετ των TSI και TDI, με το Passat GTE να δανείζει την τεχνογνωσία του -εκτός από το πάτωμα- για την plug-in υβριδική έκδοση του Τσέχου «αδερφού». Για περισσότερα, υπομονή 3 ημέρες.

Get it on Google Play Download on the App Store