Νέο Skoda Scala

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου ολοκληρώθηκε σήμερα με την επίσημη ανακοίνωση της Skoda, πως το νέο της μικρομεσαίο μοντέλο θα ονομάζεται Scala. Και μπορεί στην ανακοίνωση αυτή να μην γίνεται αναφορά πουθενά στο Rapid, είναι όμως περισσότερο από προφανές πως το τσέχικο μοντέλο θα περάσει στο παρελθόν, δίνοντας την θέση του στο νέο μοντέλο.

Δείτε ακόμη: Νέο κουπέ SUV Skoda Kodiaq GT

Το Skoda Scala, δεν είναι τυχαίο όνομα, καθώς όπως δήλωσε ο Bernhard Maier, επιλέχθηκε γιατί «το μοντέλο αυτό θα είναι η σκάλα που θα μας ανεβάσει επίπεδο και θα φτάσουμε με αυτό σε νέα ύψη».

Σκοπός της Skoda είναι με αυτό το μοντέλο να δει κατάματα προτάσεις όπως το Ford Focus αλλά και το ομόσταυλό του VW Golf. Για αυτό εξάλλου αλλάζει και η ονομασία του, προκειμένου να υποδηλώσει έτσι την αλλαγή φιλοσοφίας της μάρκας στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Διαβάστε επίσης: Αέρας ή άζωτο στα ελαστικά; Τι είναι καλύτερο;

Το Skoda Scala θα είναι ένα εξολοκλήρου καινούργιο μοντέλο, καθώς θα βασίζεται στο πάτωμα MQB A0 και όχι στο PQ26, στο οποίο πατάει το Rapid, με την Skoda να υπόσχεται κορυφαία ευρυχωρία για επιβάτες και αποσκευές. Όσον αφορά στα μοτέρ του δεν έχουμε ακόμη επίσημη πληροφόρηση, καθώς η Skoda προτίμησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά της. Παρόλα αυτά θα πρέπει να περιμένουμε μοτέρ 1.0 λτ. και 1.5 λτ. TSI κάτω από το καπό του και κιβώτια έξι σχέσεων και αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG.

Get it on Google Play Download on the App Store