Πρώτη «γεύση» από το νέο Skoda Scala (+video)

Όπως διαβάσατε τις προάλλες, το δημοφιλές Rapid σύντομα θα «συνταξιοδοτηθεί» και θα δώσει την θέση του στο Scala, το νέο μικρομεσαίο χάτσμπακ της Skoda που σκοπό έχει να προβληματίσει τον ανταγωνισμό – ακόμα κι αν αυτός προέρχεται μέσα από το ίδιο το VAG. Σήμερα έχουμε τις πρώτες επίσημες εικόνες του, οι οποίες ενισχύουν τις υποψίες (αν και πλέον περισσότερο για βεβαιότητα πρόκειται) πως θα μοιράζεται πολλά στοιχεία με το εντυπωσιακό πρωτότυπο Vision RS.

Δείτε ακόμα: Skoda Kodiaq GT: Το πρώτο coupe SUV της Skoda

Ξεκινώντας από τις διαστάσεις, στα 4.362 χλστ. μήκους, τα 1.793 χλστ. πλάτους, τα 2.649 χλστ. του μεταξονίου και τα 1.471 χλστ. του ύψους το Scala πρακτικά αποτελεί κόπια του Vision RS και βρίσκεται λίγο πιο πίσω από το VW Golf σε μήκος και πλάτος, όμως διαθέτει μεγαλύτερο μεταξόνιο και ύψος (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους προσφερόμενους χώρους). Μάλιστα η Skoda υποστηρίζει πως η ευρυχωρία της καμπίνας των επιβατών θα κοντράρει αυτή της Octavia. Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ, τέλος, ανέρχεται στα 467 λίτρα και είναι η μεγαλύτερη της κατηγορίας, ενώ μπορεί να φτάσει στα 1.410 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Στα μηχανικά μέρη συναντάμε την πλήρη γκάμα των 1.0 TSI και 1.5 TSI, αλλά και του 1.5 TDI, με αποδόσεις που ξεκινάνε από τους 90 ίππους και φτάνουν μέχρι τους 150 ίππους. Στο μέλλον αναμένεται και έκδοση -πιθανότατα υβριδική- του 1.5 TSI με 245 ίππους, που θα τοποθετηθεί ευθέως αντιμέτωπη με το Golf GTI και τον υπόλοιπο ανταγωνισμό στην κατηγορία των hot hatches. Τα συστήματα μετάδοσης αποτελούνται από 5ταχυτο και 6ταχυτο χειροκίνητα κιβώτια, αλλά και το εγνωσμένης αξίας 7αρι αυτόματου διπλού συμπλέκτη DSG.

Διαβάστε επίσης: «Οικογενειακό καβγαδάκι» ανάμεσα σε Skoda και VW

Το Skoda Scala, δεν είναι τυχαίο όνομα, καθώς όπως δήλωσε ο Bernhard Maier, επιλέχθηκε γιατί «το μοντέλο αυτό θα είναι η σκάλα που θα μας ανεβάσει επίπεδο και θα φτάσουμε με αυτό σε νέα ύψη».

Get it on Google Play Download on the App Store