Επίσημες εικόνες της νέας Skoda Octavia RS

Η Skoda μας δίνει τις πρώτες επίσημες εικόνες της Octavia RS iV, σε μορφή σκίτσων. Η δυναμική σχεδίαση και οι έντονες ακμές, σε πρώτο πλάνο.

Όπως διακρίνουμε στις εικόνες, η 4η γενιά της κορυφαίας Octavia διαθέτει άκρως επιθετικό εμπρός μέρος, στο οποίο ξεχωρίζουν η μαύρη μάσκα και οι γωνιώδης διαμόρφωση των αεραγωγών του προφυλακτήρα. Ο οποίος προφυλακτήρας, κάτω από τα φωτιστικά σώματα μιμείται τη διαρρύθμιση των LED ημέρας, δημιουργώντας μια νοητή σύνδεση μεταξύ φαναριών, αεραγωγών και μάσκας.

Δείτε ακόμα: Πρεμιέρα για το νέο Skoda Vision IN

Στο πίσω μέρος οι τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης, το spoiler στην άκρη της πόρτας του πορτμπαγκάζ και τα γραφικά στα φωτιστικά σώματα εντείνουν την αίσθηση του πλάτους, χαρίζοντας ένα ιδιαίτερα δυναμικό παράστημα. Το ίδιο ισχύει για τους τροχούς, που ενστερνίζονται το παραδοσιακό σχέδιο των πρόσφατων μοντέλων RS, ελαφρώς παραλλαγμένο.

Στα σκίτσα βλέπουμε και την έκδοση Combi, για τους ενθουσιώδεις οικογενειάρχες.

Διαβάστε επίσης: Κόντρες με Nissan Qashqai και Skoda Karoq (+video)

Επίσημες πληροφορίες για τον κινητήρα δεν υπάρχουν, πέρα από το γεγονός πως πρόκειται για plug-in υβριδικό σύνολο που αποδίδει 245 ίππους. Με λίγα λόγια, ο 2.0 λτ. TSI με τους 230 ίππους ή τους 245 ίππους στην έκδοση Octavia RS 245 (υπήρχε και 2.0 TDI 184 PS) δίνει τη θέση του στο συνδυασμό 1.4 λτ. TSIηλεκτρικού μοτέρ, με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 245 ίππους και τα 400 Nm ροπής – το ίδιο σύνολο, δηλαδή, που συναντάμε στο νέο Golf GTE. Η επιτάχυνση των 0-100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 7 δλ., ενώ θα μπορεί να διανύσει γύρω στα 55 χλμ. με μόνο τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Get it on Google Play Download on the App Store