Τι νέο μας φέρνει η 4ης γενιάς Skoda Octavia;

Η πολυαναμενόμενη νέα Skoda Octavia θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 11 Νοεμβρίου στην Πράγα. Σύμφωνα με την Skoda, η νέα Octavia θα ξεχωρίζει με το νέο ελκυστικό σχεδιασμό της, το ποιοτικό, ευρύχωρο και τεχνολογικά προηγμένο εσωτερικό της, αλλά και από τους αποδοτικούς κινητήρες.

Στην 60ή επέτειο από την έναρξη παραγωγής της πρώτης Octavia, η Skoda παρουσιάζει τη νέα, τέταρτη γενιά του μοντέλου, το οποίο έχει μεγαλώσει από πλευράς μεγέθους. Η νέα Octavia είναι μακρύτερηφαρδύτερη και με ακόμα μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ!

Δείτε ακόμα: Πρώτη επίσημη γεύση από το Skoda Kamiq GT

Το μήκος του αμαξώματος έχει αυξηθεί κατά 19 χιλιοστά και πλέον θα αγγίζει τα 4.689 χλστ., το πλάτος να είναι κι αυτό αυξημένο κατά 15 χλστ., (1.829 συνολικά), ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 2.686 χλστ. Το αμάξωμα ξεχωρίζει τόσο με τον ελκυστικό και δυναμικό σχεδιασμό του, αλλά και λόγω της αεροδυναμικής του, μιας κι ο συντελεστής οπισθέλκουσας αγγίζει το 0,24 cd για την sedan έκδοση και το 0,26 για την station wagon. Στο εμπρόσθιο μέρος της νέας Octavia ξεχωρίζουν τα σφηνοειδή φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, ενώ στην κορυφαία εξοπλιστική έκδοση είναι full LED Matrix.

Η αύξηση των διαστάσεων έχει επιφέρει και την ανάλογη βελτίωση στους διαθέσιμους χώρους για τους επιβάτες. Αυτοί θα είναι πλουσιοπάροχοι, όπως και για τις αποσκευές τους, μιας και στην sedan έκδοση ο χώρος αποσκευών θα ανέρχεται στα 600 λίτρα και στο station wagon αμάξωμα, θα αγγίζει τα 640. Το τιμόνι είναι νέο, προσφέροντας 14 διαφορετικές λειτουργίες, ενώ επιπρόσθετα στην καμπίνα θα ξεχωρίζουν οι δύο οθόνες 10 ιντσών (ψηφιακός πίνακας οργάνων και οθόνη αφής). Επίσης, θα υπάρχει κι νέο head-up display καθώς κι όλα τα σύγχρονα συστήματα συνδεσιμότητας.

Διαβάστε επίσης: Προσφορές Skoda με όφελος έως 5.000 ευρώ

Σε ότι αφορά τον εξοπλισμό ασφαλείας τώρα, η νέα Skoda Octavia ενσωματώνει τα Collision Avoidance Assist, Exit Warning system, Hands-on Detect και Emergency Assist. Με το Collision Avoidance Assist, σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης με έναν πεζό, ποδηλάτη ή άλλο όχημα το σύστημα υποβοηθά τον οδηγό σε έναν ελεγχόμενο ελιγμό αποφυγής του ατυχήματος. Με το Exit Warning, επιτρέπεται στον οδηγό να γνωρίζει εάν άλλο όχημα ή ποδηλάτης πλησιάζει από πίσω όταν ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου. Με το Hands-on Detect, το αυτοκίνητο είναι σε θέση να ελέγχει εάν ο οδηγός έχει τα χέρια του στο τιμόνι ή αν δεν τα έχει λόγω μιας πιθανής αδιαθεσίας του. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το σύστημα Emergency Assist μπορεί να ακινητοποιήσει εντελώς το αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμα: Θα θέλατε να επιστρέψει έτσι το Skoda Rapid;

Τέλος, στον τομέα των κινητήρων, η νέα Skoda Octavia, θα προσφέρεται με νέα αναβαθμισμένη γκάμα και με ήπια υβριδική τεχνολογία. Έτσι, θα περιλαμβάνονται κινητήρες βενζίνης (TSI), πετρελαίου (TDI), φυσικού αερίου (G-TEC), ήπιες υβριδικές αλλά και plug-in hybrid εκδόσεις. Βασικός βενζινοκινητήρας θα είναι ο 1.0 TSI με ισχύ 116 ίππων και 200 Nm ροπής, ο οποίος θα πλαισιώνεται από τους ισχυρότερους 1.5 και 2.0 TFSI, με 150 και 190 ίππους αντίστοιχα. Επιπρόσθετα θα υπάρχουν οι diesel κινητήρες, 1.6 TDI και 2.0 TDI, ενώ θα διατίθεται και μια G-TEC έκδοση (φυσικό αέριο). Η plug-in υβριδική έκδοση θα προσφέρεται με τον κινητήρα βενζίνης 1.4 TSI σε δυο εκδόσεις 204 και 245 ίππων με αυτόματο κιβώτιο DSG 6 σχέσεων.

Get it on Google Play Download on the App Store