Το φουτουριστικό εσωτερικό του Skoda Vision 7S

H Skoda έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο σκίτσο από το εσωτερικό του επερχόμενου Vision 7S, που αναμένεται να λανσάρει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα «Modern Solid» για όλα τα μελλοντικά μοντέλα του Τσέχου κατασκευαστή.

Η καμπίνα του πρωτοτύπου χαρακτηρίζεται από τη φουτουριστική προσέγγιση και την απλότητα, καθώς συνδυάζει την ψηφιακότητα με καθαρές γραμμές και συμμετρικό μοτίβο. Το τιμόνι έχει επίπεδο πάνω και κάτω μέρος, με το δεύτερο να φέρνει σε touchpad. Οι περιστρεφόμενοι διακόπτες στις δυο οριζόντιες ακτίνες επιτρέπουν στον οδηγό να χειρίζεται το σύστημα πολυμέσων χωρίς να παίρνει τα χέρια του από το τιμόνι, ενώ πίσω από αυτό διακρίνουμε ένα μικρό ψηφιακό καντράν. Σχεδιαστικό highlight συνιστά η νέα ανεξάρτητη οθόνη αφής για το infotainment, σε κατακόρυφο προσανατολισμό. Η εταιρεία δεν αποκαλύπτει το μέγεθός της, αλλά φαίνεται μεγαλύτερη από οτιδήποτε έχουμε δει σε Skoda.

Οι σχεδιαστές διατήρησαν τα χειριστήρια κλιματισμού σε ξεχωριστό τμήμα στην κεντρική κονσόλα, με κανονικούς διακόπτες αντί χειριστηρίων αφής. Κάτω από τα αυτά, συναντάμε δύο μεγάλα κουμπιά και ένα άλλο περιστρεφόμενο χειριστήριο. Η Skoda μιλά επίσης για «ειδικούς αποθηκευτικούς χώρους όπου οι επιβάτες μπορούν να τοποθετούν τα smartphone τους». Αξίζει να σημειωθεί, δε, πως το ηλεκτρικό πρωτότυπο θα είναι 7θέσιο, με τρεις σειρές καθισμάτων – όπως το Enyaq iV. Οπότε δεν αποκλείεται να μιλάμε για τον προπομπό του επόμενου Enyaq, ή ενός crossover μεγαλύτερου από αυτό.

Το Vision 7S Concept θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στις 30 Αυγούστου, αλλά μέχρι τότε ενδέχεται να έχουμε νέες εικόνες από τη Skoda.

Get it on Google Play Download on the App Store