Το Skoda Citigo μπαίνει στην πρίζα

Λίγες μόλις μέρες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου ηλεκτρικού Citigo που θα γίνει στην Σλοβακία (μαζί με το ανανεωμένο Superb), η Skoda αποκαλύπτει την πρώτη του εικόνα. Από το σκίτσο που βλέπετε διακρίνονται κάποιες μικρές διαφορές σε σχέση με τα «συμβατικά» Citigo, οι οποίες εντοπίζονται στην κλειστού τύπου μάσκα και στον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα. Παράλληλα εκεί που βρίσκεται στο Citigo το κάλυμμα για την πλήρωση με βενζίνη, στο ηλεκτρικό μοντέλο έχει τοποθετηθεί η υποδοχή για την πρίζα.

Δείτε ακόμη: Το πρώτο Skoda με full LED Matrix φώτα (+video)

Προς το παρόν η Skoda δεν αναφέρει κανένα άλλο στοιχείο για το αυτοκίνητο, ούτε καν την ονομασία του, αν και σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες πιθανώς να λέγεται Citigo-e Iv. Κατά πάσα πιθανότητα ο ηλεκτροκινητήρας και οι μπαταρίες να προέρχονται από το αδελφό ηλεκτρικό μοντέλο VW e-up!.

Το μίνι ηλεκτρικό VW εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 82 ίππων και ροπής 210 Nm, επιταχύνει από 0-80 χλμ./ώρα σε 8,1 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 130 χλμ./ώρα. Η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 18,7 kWh εξασφαλίζει στο e-up! αυτονομία μέχρι 160 χλμ. με μέση κατανάλωση 11,7 kWh/100km, τα οποία ισοδυναμούν με μόλις 1,1 ευρώ για κάθε 100 χιλιόμετρα.

Δείτε ακόμη: Skoda Scala: Κινητήρες και επιδόσεις

Get it on Google Play Download on the App Store