Αντίστροφη μέτρηση για το νέο SUV smart #1

Φέρτε στο μυαλό σας τις εικόνες που έχετε από τα smart fortwo στους ελληνικούς δρόμους. Καμία σχέση με το νέο δημιούργημα της «έξυπνης» μάρκας, που ακούει στο όνομα #1, ναι σωστά διαβάσατε, και δεν θα είναι διθέσιο, αλλά θα είναι ένα 5θέσιο ηλεκτρικό μικρό SUV. Το επερχόμενο smart #1, θα είναι σημαντικά μεγαλύτερο από ένα forfour και θα κάνει τελικά το επίσημο ντεμπούτο του στις 7 Απριλίου, όπως αποκάλυψε η Mercedes με τον συνεργάτη της, την κινεζική Geely, που έχει επωμιστεί το project.

To πρωτότυπο smart Concept #1 που παρουσιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε μήκος 4,29 μέτρα, 1,91 μέτρα πλάτος και 1,70 μέτρα ύψος. Διαστάσεις που μαζί με το μεταξόνιο των 2,75 μέτρων αναμένεται να περάσουν και στο αυτοκίνητο παραγωγής, γεγονός που θα του δίνει πλεονέκτημα και από άποψη χώρων. Αυτό μεταφράζεται σε μια ευρύχωρη καμπίνα, ενώ σε αντίθεση με το τετραθέσιο πρωτότυπο, το μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στην παραγωγή θα είναι πιο πρακτικό, καθώς πίσω θα έχει χώρο για τρεις επιβάτες.

Αρκετά χαμηλός είναι ο συντελεστής οπισθέλκουσας, στο 0,29. Επίτευγμα που οφείλεται από τις διάφορες αεροδυναμικές βελτιώσεις που έγιναν, όπως οι κρυφες χειρολαβές που είναι «ένα» με το αμάξωμα. Επιπλέον, το smart #1 θα έχει ενεργό κλείστρο μπροστινής μάσκας για καλύτερη ροή αέρα.

Το #1 θα ακολουθεί εμφανισιακά και τις σύγχρονες επιταγές της… μόδας. Μπροστά θα διαθέτει μία ράβδο φωτός LED κι άλλη μία στο πίσω μέρος του. Εκεί τα φωτιστικά σώματα και ο σχεδιασμός θυμίζει αρκετά Mercedes και ειδικά την EQA.

Τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, ωστόσο οι φήμες θέλουν το νέο δημιούργημα της γερμανοκινεζικής σύμπραξης με μια μπαταρία 70 kWh, που θα του χαρίζει πραγματική αυτονομία κοντά στα 350 χιλιόμετρα.

Get it on Google Play Download on the App Store