Πιο έξυπνο από ποτέ το νέο smart #1

H smart εισέρχεται σε μια νέα εποχή ανάπτυξης μέσω του νέου επιχειρηματικού της πλάνου και του εντελώς νέου μοντέλου που θα λανσάρει. Ως μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η smart επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της και αποκάλυψε επίσημα την ονοματολογία για τη νέα γενιά οχημάτων της.

Το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής στη γκάμα της είναι το smart #1, το οποίο ολοκλήρωσε πρόσφατα μια σειρά αεροδυναμικών και χειμερινών δοκιμών. Για την ανάπτυξή του έχουν συνεργαστεί μια παγκόσμια ομάδα σχεδιασμού της Mercedes-Benz και του τμήματος μηχανικών της smart. Με συνδυασμό του συμβόλου «#» ακολουθούμενο από έναν αριθμό, η smart όρισε ένα αναγνωρίσιμο οικογενειακό όνομα για τη νέα γενιά αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων της. Το σύμβολο «#» υποδηλώνει τις τάσεις στην ψηφιακή εποχή και το smart #1 θα συνδυάζει τέλεια την τεχνολογία ηλεκτροκίνησης με κορυφαία ποιότητα.

Το σχεδιασμένο από τη Mercedes-Benz, smart #1, μελετήθηκε διεξοδικά και στην αεροδυναμική του, σε ένα από τα κορυφαία παγκοσμίως κέντρα δοκιμών αεροδυναμικής, στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Μηχανικής Αυτοκινήτων της Κίνας στο Chongqing. Με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,29, το νέο smart θα είναι από τα κορυφαία στον τομέα αυτοκίνητα, στην κατηγορία των SUV.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι ο βασικός παράγοντας που επηρεάζει την κατανάλωση ενέργειας, την αυτονομία, το θόρυβο του ανέμου και τη σταθερότητα του οχήματος σε υψηλή ταχύτητα. Οι κρυφές χειρολαβές των θυρών, το εξαιρετικά αποτελεσματικό πακέτο αεροδυναμικής, καθώς και το AGS (Active Grille Shutter) που είναι εξοπλισμένο στάνταρ, συμβάλλουν στην αύξηση της αεροδυναμικής απόδοσης. Η αντίσταση του ανέμου και ο θόρυβος έχουν βελτιστοποιηθεί σημαντικά, συμβάλλοντας σε μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση, άνεση και αυτονομία οδήγησης.

Παράλληλα, το smart #1 έδειξε εξαιρετική αντοχή στο ακραίο κρύο, σε θερμοκρασίες γύρω στους -40 ℃. Το προηγμένο σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας της μπαταρίας διατηρεί τη βέλτιστη κατάσταση λειτουργίας της. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να προκαθορίσουν το πρόγραμμα οδήγησης μέσω του smart APP ή του πίνακα ελέγχου του οχήματος του smart #1, προκειμένου να προθερμανθεί αυτόματα η μπαταρία και να διασφαλιστεί η βελτιστοποιημένη απόδοση φόρτισης και εξόδου. Εν τω μεταξύ, οι κρυφές χειρολαβές των θυρών του οχήματος είναι εξοπλισμένες με λειτουργίες θραύσης πάγου, λειτουργώντας κανονικά ακόμα και όταν το αυτοκίνητο καλύπτεται με ένα λεπτό στρώμα πάγου.

Το smart #1 εξοπλίζεται με ένα ισχυρό σύστημα ESP της Bosch. Μαζί με το πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, το όχημα θα συνδυάζει εξαιρετική οδηγική άνεση, σταθερότητα, γρήγορη επιτάχυνση και αποτελεσματικό φρενάρισμα πέδησης, παρέχοντας έτσι οδηγική ασφάλεια και ευχαρίστηση.

Όσον αφορά το λανσάρισμά του, αναμένεται να γίνει αργότερα εντός του έτους. Μέχρι τότε αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για το smart #1.

Get it on Google Play Download on the App Store