Πρώτη εμφάνιση των νέων smart EQ fortwo & forfour

H smart θα παρουσιάσει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά smart EQ fortwo και forfour, τα οποία θα έχουν αλλαγές σε σχέση με τα υπάρχοντα μοντέλα σε σχεδιασμό και πιθανότατα σε τεχνολογία.

Δείτε ακόμη: Δαγκωτό «ναι» σε Suzuki Jimny με 5 πόρτες!

Από τα πρώτα σκίτσα που δόθηκαν στη δημοσιότητα παρατηρούμε αλλαγές στο εμπρός άκρο και συγκεκριμένα στον προφυλακτήρα και στη μάσκα. Ένα μεγάλο τμήμα με κυψέλες καταλαμβάνει μεγάλο χώρο μπροστά, ενώ στα άκρα υπάρχουν αεραγωγοί και τα φώτα ομίχλης. Επίσης το σήμα της smart έχει αντικατασταθεί από τα γράμματα της μάρκας. Αλλαγές υπάρχουν στα εμπρός φωτιστικά σώματα και το ίδιο αναμένεται να δούμε και στο πίσω άκρο του αμαξώματος. Φρεσκάρισμα θα δεχτεί και το εσωτερικό, έτσι ώστε να εκσυγχρονιστεί το μίνι ηλεκτρικό smart.

Για τον ηλεκτροκινητήρα δεν υπάρχει ακόμη επίσημα καμία πληροφορία και το πιθανότερο είναι να αναβαθμιστεί το ηλεκτρικό σύστημα του υπάρχοντος μοντέλου. Να υπενθυμίσουμε ότι το υπάρχον EQ fortwo διαθέτει ισχύ 60 ίππων και ροπή 160 Nm, επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 11,5 δλ. και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 130 χλμ./ώρα. Η αυτονομία που εξασφαλίζει η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 17,6 kWh κυμαίνεται μεταξύ 154-160 χλμ./ώρα και για να φορτίσει από 10-80% σε οικιακή πρίζα χρειάζονται περίπου 6 ώρες. Επίσης, τ τιμή του ξεκινά από 23.740 ευρώ.

Δείτε ακόμη: Η «βρώμικη» αλήθεια για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Get it on Google Play Download on the App Store