Επιβλητική πολυτέλεια για το νέο SsangYong Rexton

Θα χρειαστεί κάποιος καιρός για να συνηθίσουμε το «KG Mobility» ως νέο όνομα της SsangYong, οπότε αναφερόμαστε στο νέο Rexton με την ονομασία που μάθαμε τα αυτοκίνητα της κορεατικής εταιρίας. Το Rexton Sports Culmen είναι η ανανεωμένη και κορυφαία του εκδοχή, με την επιβλητική σχεδίαση και τον πολυτελή εξοπλισμό σε πρώτο πλάνο.

Σχεδιαστικά, το νέο Rexton ξεχωρίζει από τα νέα και λεπτότερα φωτιστικά σώματα, που περιέχουν τα περίτεχνα LED ημέρας γύρω από τους προβολείς Xenon. LED έχουμε και για τα φώτα ομίχλης στον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, ενώ η πολύγωνη μάσκα δεσπόζει στο εμπρός μέρος. Τα χωμάτινα ελαστικά περιβάλλουν ζάντες 18 ιντσών (17 ή 20 προαιρετικά) και δίνουν τον τόνο στους φουσκωμένους θόλους, την ίδια ώρα που στην καρότσα βρίσκουμε μπάρες και φανάρια με φιμέ ενθέσεις.

Οι αναβαθμίσεις στο εσωτερικό προσφέρουν μεγαλύτερη οθόνη αφής 12,3 ιντσών (από 8) για το σύστημα πολυμέσων, ψηφιακό καντράν επίσης 12,3 ιντσών, δερμάτινες επενδύσεις, χειριστήρια αφής για τον κλιματισμό και ambient φωτισμό με 32 διαφορετικές αποχρώσεις. Νέοι για το Rexton είναι και οι μακρόστενοι αεραγωγοί στο ταμπλό, που καλύπτουν σχεδόν όλη την έκταση της επιφάνειας.

Κάτω από το καπό συναντάμε τον τετρακύλινδρο ντίζελ των 2,2 λίτρων, απόδοσης 204 ίππων και 441 Nm. Η ισχύς μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς αποκλειστικά μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων, και ενός συστήματος τετρακίνησης με δυνατότητα κλειδώματος του κεντρικού διαφορικού. Ανάλογα με την ανάρτηση πίσω (φύλλα σούστας στις πιο «σκληρές» εκδόσεις, 5 συνδέσμων στις πιο επιβατικές) ελατήρια πέντε συνδέσμων εστιασμένα στο δρόμο ή φιλικά προς τη χρήση), η καρότσα του Rexton προσφέρεται σε δυο διαφορετικά μεγέθη (χωρητικότητας 1.011 και 1.262 λίτρων) και μπορεί να μεταφέρει από 400 έως 700 κιλά, με τη μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης να φτάνει τους 3 τόνους, υποβοηθούμενη από την προσθήκη του νέου συστήματος Trailer Sway Control.

Το νέο KG Mobility Rexton Sports Culmen κοστολογείται στα 34,78-40,46 εκατομμυρίων γουόν (23.963-27.883 ευρώ), ενώ το παλιό Rexton Sports είναι ακόμα διαθέσιμο μεταξύ 28,27 και 42,69 εκατομμυρίων γουόν (19.487-29.428 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store