Το ηλεκτρικό SUV της SsangYong

Η κορεάτικη μάρκα SsangYong, η οποία δραστηριοποιείται με αρκετή επιτυχία και στην χώρα μας, έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό τα σχέδιά της να παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό SUV. Πλέον, φαίνεται πως είναι πιο κοντά από ποτέ στο να πραγματοποιήσει τον στόχο της, καθώς στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης παρουσίασε ένα πρωτότυπο ονόματι e-SIV, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτροκίνητων SUV. Το όνομά του προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Electronic Smart Interface Vehicle. Λέξεις που ουσιαστικά περιγράφουν τις δυνατότητές του.

Δείτε ακόμη: Νέα Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe με έως 639 ίππους

Η σχεδίασή του είναι αρκετά φουτουριστική και δεν θυμίζει σε κάτι τα μοντέλα παραγωγής της SsangYong, ενώ τόσο το εμπρός μέρος του όσο και το πίσω έχουν την προσωπικότητά τους και εκπέμπουν δυναμισμό. Μάλιστα, σύμφωνα με τους Κορεάτες σχεδιαστές, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αεροδυναμική του. Το συνολικό μήκος του αμαξώματος είναι στα 4,5 μέτρα με το μεταξόνιό του να φτάνει στα 2,7 μέτρα.

Η καμπίνα με την σειρά της είναι και αυτή αρκετά φουτουριστική σχεδιαστικά, ενώ χαρακτηρίζεται από τον high tech εξοπλισμό της, καθώς προσαρμόζεται ακόμη και στον τρόπο που μιλά ο οδηγός και έτσι μπορεί να κατανοήσει τις εντολές του και να πράξει αναλόγως. Σημαντικό, καθώς διαθέτει και τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης «Επίπεδο 3».

Διαβάστε επίσης: Έτσι θα είναι τα Hyundai στο μέλλον

Το SsangYong e-SIV παίρνει πνοή από ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 190 ίππων, ο οποίος τροφοδοτείται από μπαταρία 62 kWh, η οποία του χαρίζει αυτονομία έως και 450 χιλιόμετρα και τελική ταχύτητα 150 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store