Στη Γενεύη τα νέα plug-in υβριδικά της Audi

Πιο συγκεκριμένα η Audi μας παρουσίασε τις plug-in υβριδικές εκδόσεις των Q5, A6, A7 και A8, οι οποίες θα συνοδεύονται για λόγους διαφοροποίησης από την ονομασία TFSIe και θα κινούνται από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, ο οποίος θα συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο βρίσκεται πάνω στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ξεκινώντας με την ναυαρχίδα της μάρκας, το Α8 L 60 TFSIe quattro, αυτό θα κινείται από έναν 3λιτρο, 6κυλινδρο κινητήρα, όπου σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα θα αποδίδει 450 ίππους και 700 Nm ροπής. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 14,1 kWh, ενώ για την μετάδοση της κίνησης υπάρχει ένα 8τάχυτο Tiptronic αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Το θηριώδες μοντέλο θα μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 40 χιλιόμετρα.

Δείτε ακόμη: Νέο και κορυφαίο Audi SQ5 TDI με 700 Nm ροπής

Τα υπόλοιπα μοντέλα της Audi, τα Q5 50 TFSIe “comfort”, A6 50 TFSIe “comfort” και A7 50 TFSIe “comfort”, εξοπλίζονται με τον 2λίτρο TFSI κινητήρα, καθώς αλλά κι έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδουν συνδυαστικά 300 ίππους και 450 Nm ροπής. Σε όσους δεν επαρκούν τα παραπάνω νούμερα, θα είναι διαθέσιμη και η έκδοση 55 TFSIe, η οποία εξοπλίζεται με τον ίδιο κινητήρα βενζίνης, αλλά η απόδοση είναι αυξημένη, αγγίζοντας τους 370 ίππους και τα 500 Nm ροπής. Όλες οι εκδόσεις έχουν ηλεκτρική αυτονομία 40 χιλιομέτρων.

Διαβάστε επίσης: Τέλος τα κόκκινα φανάρια από την Audi (+video)

Τα νέα plug-in Hybrid μοντέλα της Audi διαθέτουν τρία οδηγικά mode, τα EV, Auto και Hold. Στο πρόγραμμα EV τα μοντέλα θα μπορούν να κινηθούν αμιγώς ηλεκτρικά, στο Auto η λειτουργία θα είναι συνδυαστική με τον ηλεκτροκινητήρα και τον βενζινοκινητήρα να φροντίζουν για τη μέγιστη απόδοση, ενώ στο πρόγραμμα Hold το σύστημα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να φορτίζει η μπαταρία.

Για τιμές ούτε λόγος προς το παρόν, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως τα παραπάνω μοντέλα θα είναι διαθέσιμα από αυτή τη χρονιά!

Get it on Google Play Download on the App Store