Περήφανο για τον boxer το Subaru BRZ GT300 (+video)

Η παρουσίαση του νέου Subaru BRZ συνοδεύτηκε από θερμότατη υποδοχή, χάρις και στην ευφάνταστη ιδέα των Ιαπώνων να βάλουν το μνημειώδες Impreza 22B STI μαζί. Η 2η γενιά του «Toyobaru» (έρχεται και το 86 MK2) είναι ολιστικά αναβαθμισμένη, ισχυρότερη, σφιχτότερη, ακόμα πιο καλοστημένη και δυναμική σχεδιαστικά. Τούρμπο εξακολουθεί να μην έχει, αλλά η Subaru είναι περήφανη για τον boxer της. Και το δηλώνει, μέσα από το νέο αγωνιστικό GT300.

Εμφανισιακά, δεν υπάρχει περίπτωση να το μπερδέψει κάποιος με την έκδοση παραγωγής. Το εντυπωσιακά φαρδύ αμάξωμα, με τις θεόρατες προσθήκες στα φτερά και τα μαρσπιέ, ξεκαθαρίζει μονομιάς πως μπροστά σου έχεις μια καθαρόαιμη αγωνιστική κατασκευή. Το ίδιο και οι μονομπούλονες ζάντες, μαζί με το ειδικά εξελιγμένο αεροδυναμικό πακέτο. Χρώμα -κυριολεκτικά- δίνουν τα κίτρινα φανάρια μπροστά, που είναι μπροστά για τη συγκεκριμένη κατηγορία του πρωταθλήματος Super GT. Αμάξωμα και αεροδυναμικά βοηθήματα είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, με το «Proud of boxer» σε πρώτο πλάνο, μπροστά-μπροστά.

Για τα τεκταινόμενα κάτω από το αμάξωμα, δεν υπάρχει ενημέρωση. Το προηγούμενο BRZ GT300 χρησιμοποιούσε έναν 2λιτρο τούρμπο 350 ίππων, όμως το νέο έχει διαφορετικό κινητήρα. Οι κανονισμοί της κατηγορίας δεν θέτουν περιορισμούς, επιτρέποντας τόσο τα ατμοσφαιρικά όσο και τα υπερτροφοδοτούμενα μοτέρ. Κατά πάσα πιθανότητα, θα κινείται από μια τούρμπο εκδοχή του νέου boxer των 2.4 λίτρων. Στο κανονικό BRZ παράγει 228 ίππους και 250 Nm ροπής, αλλά χωρίς τη συνδρομή υπερσυμπιεστή.

Get it on Google Play Download on the App Store