Τεχνολογική αναβάθμιση για το νέο Lexus ES

Η Lexus παρουσίασε το αναβαθμισμένο ES για την Ευρώπη, εστιάζοντας στην εξέλιξη του συστήματος πολυμέσων και τη βελτίωση της διαδραστικότητας με τον οδηγό.

Εξωτερικά δεν υπάρχουν αλλαγές, παρά μόνο η προσθήκη της σπορ έκδοσης F Sport Design για τις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου. Τα σήματα κοντά στα φτερά, οι 19άρες ζάντες, οι μαύρες ενθέσεις σε προφυλακτήρες-καθρέπτες, τα σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα και μια ποικιλία 10 χρωμάτων για το αμάξωμα είναι αυτά που ξεχωρίζουν το F Sport από τα υπόλοιπα ES, που παραμένουν ως είχαν.

Πολύ περισσότερες οι αλλαγές στο εσωτερικό, όπου πλέον στη θέση του touchpad στην κεντρική κονσόλα συναντάμε πλέον ποτηροθήκες και νέο σύστημα πολυμέσων. Η Lexus υπόσχεται ότι παρέχει ταχύτερη απόκριση, πιο διαισθητική λειτουργία και πρόσβαση σε περισσότερες εφαρμογές, ενώ το navigation βασίζεται στο cloud και παρέχει πληροφορίες για το δρόμο και την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο. Ο ενσωματωμένος βοηθός «Hey Lexus» ανταποκρίνεται σε ηχητικές εντολές, ρυθμίζοντας -για παράδειγμα- αυτόματα τη θερμοκρασία όταν ο οδηγός πει «κρυώνω».

Στις λειτουργίες συνδεσιμότητας βρίσκουμε τις κλασικές των Apple CarPlay και Android Auto, όμως μόνο η πρώτη υποστηρίζει ασύρματη σύνδεση. Το ES μπορεί να συνδεθεί πλέον στο διαδίκτυο και να χρησιμοποιεί την υπηρεσία e-Care, που πραγματοποιεί διαγνωστικό έλεγχο εξ αποστάσεως, αλλά και την εφαρμογή Lexus Link, που επιτρέπει στον κάτοχο του αυτοκινήτου να κλειδώνει/ξεκλειδώνει τις πόρτες, να ρυθμίζει τον κλιματισμό και να ανάβει τα φώτα/αλάρμ μέσω του smartphone του.

Ουδεμία αλλαγή στα μηχανικά μέρη, όπου φροντίζει το υβριδικό σύνολο που αποτελείται από έναν 2.5άρη τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό κύκλου Attkinson και ηλεκτροκινητήρα, συνολικής απόδοσης 215 ίππων και 221 Nm.

Get it on Google Play Download on the App Store