Το νέο SUV της Mazda στη Γενεύη

Η Mazda στην επερχόμενη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης που θα ανοίξει τις πύλες της στις 7 Μαρτίου, θα παρουσιάσει το νέο της SUV μοντέλο.

Μια teaser φωτογραφία που απεικονίζει το πίσω μέρος του νέου μοντέλου δόθηκε στη δημοσιότητα, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι το νέο SUV θα ενστερνίζεται τη γνωστή μας πλέον σχεδιαστική γλώσσα με την ονομασία Kodo.

Δείτε ακόμη: Έρχεται η επετειακή έκδοση του Mazda MX-5!

Για ακόμα μια φορά όμως η Mazda είναι ιδιαίτερα λακωνική στις δηλώσεις της, μιας και δεν αποκάλυψε πιο «ζουμερές» λεπτομέρειες για το νέο της μοντέλο. Το μόνο που δήλωσε επίσημα, είναι πως το νέο SUV θα ενσωματώνει την πλατφόρμα SkyActiveVehicle Architecture και τη νέα γενιά κινητήρων SKYACTIV.

Διαβάστε επίσης: Πόσα άλογα βγάζει ένα χαλασμένο Mazda RX-8; (+video)

Οι εν λόγω κινητήρες θα ενσωματώνουν την επαναστατική τεχνολογία SPCCI (Spark Park Controlled Compression Ignition), η οποία συνδυάζει τον πολύστροφο χαρακτήρα ενός βενζινοκινητήρα με την απόκριση ενός πετρελαιοκινητήρα. Επιπλέον στο περίπτερο της Mazda θα παρουσιαστούν, η επετειακή έκδοση των 30 ετών του ΜΧ-5, το νέο Mazda 3, καθώς και το CX-5.

Get it on Google Play Download on the App Store