3 Toyota GT86 αφιερωμένα στο Le Mans (+video)

H 86η επέτειος του πιο ιστορικού αγώνα είναι προ των πυλών και η Toyota παρουσίασε τρία GT86, ειδικά σχεδιασμένα για τις νοσταλγικές ανάγκες των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Κάθε αυτοκίνητο παραπέμπει σε ένα αγωνιστικό πρωτότυπο της εταιρίας. Το γαλανόλευκο ξυπνάει μνήμες από το 1992 και το TS010, ένα μοντέλο που έπαιρνε κίνηση από έναν κινητήρα προδιαγραφών F1. Ο 10κύλινδρος των 3.5 λίτρων σε σχήμα V, παρήγαγε ένα νούμερο ιπποδύναμης στην περιοχή των 700 ίππων. Συμμετείχε δυο χρονιές στο Le Mans, με καλύτερο αποτέλεσμα την 2η θέση το 1992. Την επόμενη χρονιά τερμάτισε στο τελευταίο σκαλί του βάθρου.

Δείτε ακόμα: Νέα ειδική έκδοση για το Toyota GT86

Το ερυθρόλευκο GT86 αντλεί έμπνευση από το GT-One, ένα από τα ταχύτερα και πιο εντυπωσιακά αγωνιστικά που έχει εξελίξει η Toyota. Το 1999, το μοναδικό από τα τρία GT-One που είχε απομείνει έφτασε πολύ κοντά στο να γευτεί την σαμπάνια του νικητή στο Le Mans, αλλά ένα σκασμένο λάστιχο το περιόρισε στην 2η θέση. Ο twinturbo V8 των 3.6 λίτρων απέδιδε παραπάνω από 600 ίππους.

Το ανθρακί-λευκό-κόκκινο επαναφέρει πιο πρόσφατες εικόνες στο μυαλό, καθώς μας υπενθυμίζει την τεράστια ατυχία του TS050 Hybrid. Το Toyota που έφτασε πιο κοντά από όλα στην κατάκτηση του Le Mans, αλλά ένα μηχανικό πρόβλημα στον τελευταίο γύρο του 24ωρου αγώνα άφησε σοκαρισμένους οδηγούς και μηχανικούς στο ιαπωνικό «στρατόπεδο». To υβριδικό σύστημα αποτελείτο από έναν twinturbo V6 2.4 λίτρων και απόδοσης 986 ίππων, με τους μισούς να προέρχονται από τον ηλεκτροκινητήρα.

Διαβάστε επίσης: Ο ανατριχιαστικός ήχος της Alfa Romeo 155 DTM V6 Ti (+video)

Η προσοχή στην λεπτομέρεια των χρωματισμών είναι εξαιρετική, αποτελώντας πιστά αντίγραφα των αυθεντικών συνδυασμών των αγωνιστικών. Ακόμα και η σχεδίαση των τροχών είναι κοντά σε αυτή των τριών «σαμουράι», που «έπεσαν μαχόμενοι» στο γαλλικό πεδίο μάχης. Η φετινή διοργάνωση ξεκινάει το μεσημέρι του Σάββατου, στις 16 Ιουνίου, με την καρό σημαία να πέφτει 24 ώρες αργότερα, το μεσημέρι της Κυριακής.

Get it on Google Play Download on the App Store