Αποκαλύφθηκε το εσωτερικό του νέου Toyota Auris

Το νέο Toyota Auris που έκανε πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, το είδαμε μόνο εξωτερικά, αφού για το εσωτερικό του η Toyota δεν έδωσε στη δημοσιότητα κανένα στοιχείο και φωτογραφία. Η πρώτη επίσημη εμφάνισή έγινε πριν από λίγη ώρα μέσω του νέου Corolla Hatchback, το οποίο αποτελεί την αμερικάνικη έκδοση του Auris.

Διαβάστε ακόμη: Ετοιμάζεται νέο Toyota Corolla με πολλές αλλαγές

Όπως το αμάξωμα, έτσι και το εσωτερικό του νέου Toyota Auris (ή Corolla Hatchback για την Αμερική), διακρίνεται για τον ιδιαίτερα μοντέρνο του σχεδιασμό και τη μινιμάλ αισθητική, όπως μπορούμε να δούμε από τις πρώτες φωτογραφίες. Στο κέντρο του ταμπλό κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη αφής των 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων, μέσω της οποίας γίνεται ο χειρισμός πολλών λειτουργιών του αυτοκινήτου. Από κάτω υπάρχουν τα σύγχρονα χειριστήρια του κλιματιστικού, ενώ πιο κάτω βρίσκονται θήκες, μεταξύ των οποίων και αυτή για την ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου.

Έμφαση έχει δοθεί και στην ποιότητα των υλικών, μέσω της χρήσης διακοσμητικών σε αποχρώσεις ασημί και μαύρης λάκας πιάνου, καθώς και ραφών στο ταμπλό, οι οποίες προσδίδουν μια πιο premium εικόνα. Επίσης, έχουν μειωθεί σημαντικά τα κενά μεταξύ των διαφόρων διακοπτών.

Εκτός από πιο μοντέρνο, το εσωτερικό του νέου Toyota Auris ξεχωρίζει (σύμφωνα με την Toyota) για τους πιο άνετους χώρους που προσφέρει και την καλύτερη θέση οδήγησης και εργονομία.

Διαβάστε ακόμη: Νέο Toyota Auris και σε σπορ έκδοση GRMN

Το «Αμερικάνικο» Auris έχει μήκος 4.369 χλστ., πλάτος 1.791 χλστ., ύψος 1.438 χλστ. και  μεταξόνιο 2.639 χλστ.  Για την κίνησή του υπάρχει ένας νέος κινητήρας 2.0 λτ., ο οποίος είναι μικρότερος και ελαφρύτερος από τον προηγούμενο των 1.8 λτ. Προς το παρόν η Toyota δεν ανακοίνωσε απόδοση και επιδόσεις για το νέο αυτό 2λιτρο μοτέρ. Να υπενθυμίσουμε ότι το Ευρωπαϊκό Auris θα λανσαριστεί σε ένα περίπου χρόνο με τον turbo κινητήρα βενζίνης των 1.2 λτ. και με τα υβριδικά σύνολα των 1.8 λτ. 122 PS και 2.0 λτ. 180 PS.

Get it on Google Play Download on the App Store