Επίσημο: Νέο Toyota Corolla Touring Sports

Η Toyota παρουσίασε και επισήμως το Corolla Touring Sports δίνοντας στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του αλλά και πληροφορίες για αυτό. Πρόκειται για το πρώτο νέο μοντέλο το οποίο παρουσιάζει η ιαπωνική μάρκα, μετά την ανακοίνωσή της πως το Auris θα αφήσει τη θέση του και πάλι στο όνομα Corolla.

Δείτε ακόμη: Που θα κατασκευάζεται το νέο Toyota Corolla;

Το Toyota Corolla Touring Sports λοιπόν, δεν είναι παρά η στέισον βάγκον έκδοση του χάτσμπακ μοντέλου, το οποίο θα το δούμε σε τρεις διαφορετικές εκδοχές. Μία με συμβατικό μοτέρ βενζίνης και δύο υβριδικές.

Η βενζινοκίνητη έκδοση του Corolla Touring Sports θα εφοδιάζεται με τον 1.2 λτ. τούρμπο κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 116 ίππους. Από την άλλη, οι υβριδικές εκδόσεις θα συνεργάζονται είτε με τον 1.8 λτ. βενζινοκινητήρα με 122 ίππους, είτε με τον 2.0 λτ. βενζινοκινητήρα με 180 ίππους.

Θυμίζουμε πως το νέο Toyota Corolla βασίζεται στο καινούργιο πάτωμα την ιαπωνικής μάρκας, το οποίο ονομάζεται TNGA (Toyota New Global Architecture) GA-C, διαθέτει βελτιωμένη ανάρτηση με γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, ενώ για πρώτη φορά θα είναι διαθέσιμο και με σύστημα προσαρμοζόμενης ανάρτησης.

Το μεταξόνιο του Toyota Corolla Touring Sports και επομένως και των υπόλοιπων εκδόσεων Corolla είναι στα 2.700 χλστ. και η Toyota υπόσχεται κορυφαίο χώρο στην κατηγορία για τους πίσω επιβάτες. Από την άλλη ο χώρος αποσκευών είναι 598 λίτρα.

Εμφανισιακά, το εμπρός μέρος δεν έχει αλλαγές όπως είναι λογικό, σε σχέση με το χάτσμπακ αμάξωμα που γνωρίσαμε ως Auris με τη σχεδίαση να διαφοροποιείται από τη μέση και πίσω λόγω του επιπλέον όγκου. Μάλιστα και σε αυτή την έκδοση αμαξώματος το Corolla θα μπορεί να συνδυαστεί με διχρωμία αμαξώματος. Το εσωτερικό θα το περιγράφαμε ως μίνιμαλ και high tech, με τη μεγάλη οθόνη αφής να δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό και λίγο πιο κάτω να υπάρχει ένα ψηφιακό πάνελ για τον έλεγχο του κλιματισμού.

Διαβάστε επίσης: To πρώτο επίσημο video του νέου Toyota Corolla

Το λανσάρισμα του Toyota Corolla Touring Sports θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2019, ενώ η παγκόσμια πρεμιέρα του θα πραγματοποιηθεί στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Get it on Google Play Download on the App Store