Έρχεται crossover έκδοση του Toyota Corolla;

Ακόμα δεν πρόλαβε να μας ξανασυστηθεί, το -τέως Auris, νυν- Corolla φαίνεται πως ετοιμάζεται να «λερωθεί». Σύμφωνα με μια ονομασία που κατοχύρωσε η Toyota στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας, βρίσκεται στα σκαριά μια crossover έκδοση της επερχόμενης 12ης γενιάς του πιο καλοπουλημένου αυτοκινήτου στην ιστορία.

Δείτε ακόμα: Το απίστευτο video της Toyota με τον Τσακ Νόρις

Βέβαια ήδη υπάρχει κάτι αντίστοιχο, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, με την μορφή του Corolla Cross Fielder -ενός μοντέλου που βασίζεται στην σημερινή γενιά των Auris/Corolla και απευθύνεται στην ιαπωνική, την κινεζική και την ινδική αγορά. Το Cross Fielder ουσιαστικά αποτελεί ένα ψηλότερο παράγωγο της station wagon έκδοσης του Corolla, όμως το ενδεχόμενο Corolla Cross -όπως λέγεται η ονομασία που κατοχύρωσε η ιαπωνική εταιρία- θα βρίσκεται πολύ περισσότερο εμφανισιακά στις ανάλογες εκδόσεις των μικρομεσαίων ανταγωνιστών του, όπως τα Ford Focus Active και VW Golf Alltrack.

Διαβάστε επίσης: Toυλάχιστον 1 εκατ. ευρώ θα κοστίζει το hypercar της Toyota

Όντας απλά μια κατοχύρωση ονόματος, δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο αναφορικά με τα μηχανικά μέρη. Αν λάβουμε ως μπούσουλα τον ανταγωνισμό, ωστόσο, θα πρέπει να αναμένουμε ένα κανονικό Corolla με μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και πιο περιπτειώδη εμφάνιση. Το πολυαναμενόμενο μικρομεσαίο βασίζεται στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα της μάρκας TNGA (Toyota New Global Architecture), η οποία του έχει προσδώσει και αυξημένες διαστάσεις σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά. Το μήκος του πλέον είναι στα 4.370 χλστ. (+40 χλστ.), ενώ εξίσου αυξημένο είναι και το μεταξόνιο, το οποίο πλέον είναι στα 2.640 χλστ. και κάτω από το καπό του θα έχει μία επιλογή βενζίνης, με 1.2 λτ. και 116 ίππους συνοδείας δύο υβριδικών, με 1.8 λτ. και 122 ίππους ή 2.0 λτ. και 180 ίππους.

Get it on Google Play Download on the App Store