Έρχεται hypercar από την Toyota με 1.000 ίππους (+video)

Η Toyota επιβεβαίωσε την εξέλιξη ενός υπεραυτοκινήτου με τεχνολογία κατευθείαν από το TS050 Hybrid, που κέρδισε φέτος το Le Mans, απόδοσης 1.000 ίππων!

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, το GR Super Sport Concept θα δανείζεται πολλά από τα μηχανικά μέρη του αγωνιστικού πρωτοτύπου. Πρώτο και καλύτερο το κινητήριο σύνολο, το οποίο αποτελείται από έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V6 2.4 λίτρων και 2 ηλεκτροκινητήρες. Η Toyota δεν ανακοίνωσε ακριβή στοιχεία, πέραν της συνολικής ιπποδύναμης, αλλά αν πάρουμε το TS050 Hybrid ως «μπούσουλα» η ισχύς αναμένεται να παρέχεται ισομερώς μεταξύ κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρων. Συγκεκριμένα, από 493 ίππους έκαστο σύστημα.

Δείτε ακόμα: Toyota Supra με 1.050 ίππους 300αρίζει σε 800 μέτρα! (+video)

Το πλαίσιο αποτελείται από μια ανθρακονημάτινη «μπανιέρα», με την στρεπτική ακαμψία να προσεγγίζει τα επίπεδα της κορυφαίας κατηγορίας LMP1 του Le Mans, ενώ και το αμάξωμα θα κατασκευαστεί από το ίδιο υλικό. Η ανάρτηση φέρει διπλά ψαλίδια γύρω-γύρω με τα αμορτισέρ σε διάταξη «push-rod» (οριζόντια, δηλαδή) για βέλτιστη διαχείριση των πλευρικών φορτίων που αναπτύσσονται στις στροφές.

Διαβάστε επίσης: Έγραψε ιστορία η Toyota στις 24 Ώρες του Le Mans

Το GR Super Sport Concept είχε παρουσιαστεί αρχικά τον Ιανουάριο, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, όμως τώρα η Toyota πήρε την τολμηρή απόφαση να εγκρίνει την παραγωγή του και να τεθεί αντιμέτωπη με τα Mercedes-AMG Project One και Aston Martin Valkyrie.

Get it on Google Play Download on the App Store