Η Toyota «αγριεύει» τα Camry και Avalon (+video)

Mπορεί οι περισσότεροι να μην είναι εξοικειωμένοι με μοντέλα σαν το Toyota Camry, όμως σιγά σιγά θα πρέπει να το βάζουμε στο ρεπερτόριό μας καθώς από εδώ και πέρα θα το βλέπουμε συχνά. Το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το Avensis είναι, χρειάζεται τη δέουσα προσοχή. Μια προσοχή που απολαμβάνει από το βελτιωτικό τμήμα της ιαπωνικής εταιρίας, το οποίο μας παρουσιάζει την αγριεμένη εκδοχή τόσο του νέου μεσαίου σεντάν, όσο και του ακόμα μεγαλύτερου Avalon.

Δείτε ακόμα: Νέο Toyota RAV4 Hybrid με 222 άλογα και πρωτιές

Τα Camry και Avalon TRD θα παρουσιαστούν στην Έκθεση του Λος Άντζελες, με τις διαφορές τους σε σχέση με τις απλές εκδόσεις να είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Ξεκίνημα με το Camry, στο οποίο η Toyota Racing Developement πήρε την έκδοση SX, της πρόσθεσε splitter, πλαϊνές ποδιές και spoiler από ανθρακόνημα, διαχύτη και εξόχως δυναμικές ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών. Σημειώνουμε και την διχρωμία αμαξώματος οροφής, τα διάσπαρτα σήματα «TRD» και την χαμηλωμένη ανάρτηση, για την οποία η Toyota δεν δίνει περαιτέρω πληροφορίες. Για την ακρίβεια, πέρα από τις φωτογραφίες, οι Ιάπωνες δεν έχουν διαρρεύσει τίποτα άλλο. Οπότε μπορούμε να υποθέσουμε πως κάτω από το καπό βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός 3.5 V6 των 301 ίππων, που εξοπλίζει την κορυφαία έκδοση του διαχρονικού best seller στην αμερικανική αγορά.

Το Avalon διαθέτει ίσης έκτασης αλλαγές με το Camry, δηλαδή αεροδυναμικές προσθήκες στο αμάξωμα που τονώνουν την εμφάνιση της πλουσιότερης διαθέσιμης έκδοσης (στην προκειμένη, την Touring). Ο αμφιλεγόμενης αιαθητικής προφυλακτήρας με τις θεόρατες εισαγωγές αέρα δεν είναι πινελιά της TRD, αλλά αποτελεί «προνόμιο» του Avalon Touring. Το οποίο επίσης διατίθεται με τον 3.5 V6 των 301 ίππων.

Διαβάστε επίσης: Toyota Corolla 1.6 λτ. 132 hp από 15.920 ευρώ

Άγνωστο παραμένει αν τα βελτιωμένα σεντάν έχουν αυξημένη απόδοση, οπότε προς το παρόν μένουμε με την εντυπωσιακή εμφάνιση και το παρακάτω video

https://www.facebook.com/toyota/videos/347100279357959/

Get it on Google Play Download on the App Store