Η Toyota Supra GT4 πάει για πολλές κούπες (+video)

Ήταν προδιαγεγραμμένο γεγονός πως την νέα Supra θα ακολουθούσε η αγωνιστική μορφή της. Το πρωτότυπο Super GT εξάλλου, δεν είχε αφήσει την παραμικρή αμφιβολία επ’ αυτού.

Η Toyota GR Supra GT4 μπορεί να φέρει την ταμπέλα «Concept», όμως ούτε οι ίδιοι οι Ιάπωνες δεν κρύβουν πως πρόκειται για την τελική μορφή του αγωνιστικού που θα ριχτεί στην μάχη των πρωταθλημάτων αντοχής και του Ιαπωνικού Τουρισμού. Στα πρώτα θα συμμετάσχει στην κατηγορία GT4 (όπως λέει και το όνομα), ενώ για το Super GT θα λάβει θέση στο grid της ανώτερης κατηγορίας, της GT500.

Δείτε ακόμα: Ετοιμάζεται τροπέτο 2JZ-GTE για την νέα Toyota Supra!

Βάσει των αγωνιστικών κανονισμών των κατηγοριών, μπορούμε να συνθέσουμε το παζλ της ισχύος. Φυσικά ο 3λιτρος υπερτροφοδοτούμενος straight six κινητήρας αποδίδει περισσότερα από τα 340 άλογα της πολιτικής έκδοσης, ενώ και το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο δεν συστήνεται για αγωνιστική χρήση. Αντί αυτού, ένα σειριακό 6 σχέσεων είναι πολύ καλύτερη επιλογή και το μοτέρ θα στέλνει στους πίσω τροχούς περισσότερους από 550 ίππους!

Πέρα από τα μηχανικά, εντύπωση προκαλεί το αεροδυναμικό πακέτο της Supra GT4 με την τεράστια αεροτομή, τα φαρδιά side skirts και το splitter από άκρη σε άκρη του εμπρός μέρους. Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα αγωνιστικά μπάκετ και το τιμόνι της OMP, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη στο κέντρο του ταμπλό και, φυσικά, το roll cage.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η ταχύτερη Toyota Supra στο Nurburgring (+video)

Η Toyota Gazzoo Racing θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της αγωνιστικής Supra στο πεδίο που αυτοαποκαλούνται «κυρίαρχοι»: στο Nurburgring και τον 24ωρο αγώνα αντοχής (Gazzoo Racing Masters of Nurburging, αλλιώς GRMN που ονομάζεται η γρήγορη έκδοση του Yaris και οσονούπω του νέου Corolla).

Get it on Google Play Download on the App Store