Νέες λεπτομέρειες για το Toyota Corolla (+video)

Από τα σημαντικότερα μοντέλα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, είναι το νέο Toyota Corolla με τη βαριά κληρονομιά (45 εκατομμύρια πωλήσεις από το 1966).

Το ολοκαίνουργιο, 12ης γενιάς Corolla, μαζί με την ονομασία «Auris» άφησε στο παρελθόν και πολλά ακόμη στοιχεία, αφού είναι σχεδιασμένο και εξελιγμένο από μια κόλλα λευκό χαρτί. Καταρχήν βασίζεται στη νέα πλατφόρμα Toyota New Global Architecture (TNGA), η οποία εξασφαλίζει μειωμένο βάρος, αυξημένη ακαμψία και χαμηλότερο κέντρο βάρους.

Διαβάστε ακόμη: Όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες του νέου Toyota Corolla

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η Ιαπωνική μάρκα στον σχεδιασμό του νέου μικρομεσαίου της μοντέλου, το οποίο κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις με τη δυναμική του εικόνα. Εκτός από το 5θυρο και το στέισον βάγκον αμάξωμα, το Corolla θα αποκτήσει σύντομα και σεντάν αμάξωμα. Αντίστοιχα πολύ μοντέρνο είναι και το εσωτερικό του με το μινιμάλ και πολύ μοντέρνο σχεδιασμό και την αναβαθμισμένη ποιότητα κατασκευής.

Το νέο Corolla θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Burnaston στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως και το στέισον βάγκον Corolla Touring Sports που δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε εξολοκλήρου στην Ευρώπη. Για την κίνηση αμφοτέρων των αμαξωμάτων υπάρχουν το turbo μηχανικό σύνολο των 1.2 λτ. με 116 ίππους και δύο υβριδικά μοτέρ τέταρτης γενιάς. Το πρώτο διαθέτει κινητήρα 1.8 λτ., συνδυαστική ισχύ 122 ίππων, μεικτή κατανάλωση 3,4 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 76 γρ./χλμ. Περισσότερο ενδιαφέρον από πλευράς ισχύος παρουσιάζει το νέο υβριδικό σύνολο με τον 2λιτρο κινητήρα, το οποίο έχει συνδυαστική απόδοση 180 ίππους κατανάλωση 3,8 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 87 γρ./χλμ.

Διαβάστε ακόμη: Η Toyota καλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο

Δείτε παρακάτω το πρώτο βίντεο του Toyota Corolla:

Get it on Google Play Download on the App Store