Το φορτηγό της Toyota χωρίς ρύπους (+video)

Η Toyota είναι μία από τις ελάχιστες αυτοκινητοβιομηχανίες που συνεχώς αναπτύσσουν την τεχνολογία κυψελών καυσίμου και διαθέτει προς πώληση αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής (το Mirai). Ωστόσο δεν σταματά μόνο στα επιβατικά οχήματα αλλά και στα βαρέα φορτηγά, αποκαλύπτοντας τη δεύτερη και πιο εξελιγμένη έκδοση του ηλεκτρικού φορτηγού με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, στο Κέντρο Σεμιναρίων Διαχείρισης Έρευνας Αυτοκινήτου (CAR) στο Βόρειο Μίσιγκαν.

Δείτε ακόμη: 0-160 χλμ./ώρα με το Toyota Yaris GRMN (+video)

Το νέο φορτηγό γνωστό εσωτερικά ως «Beta», η αλλιώς το Project Portal 2.0 βασίζεται στις εμπειρίες που αποκομίστηκαν από τον προκάτοχό του «Alpha», το οποίο από τον Απρίλιο του 2017 που κυκλοφόρησε στους δρόμους του Long Beach και του Λος Άντζελες έχει διανύσει σχεδόν 16.000 χλμ., εκπέμποντας από την εξάτμισή του μόνο υδρατμούς. Οι μηχανικοί και οι τεχνικοί εργάστηκαν πολλές ώρες για να αναδιαμορφώσουν τις καλωδιώσεις, τα ηλεκτρονικά και άλλα εξαρτήματα δύο ηλεκτρικών αυτοκινήτων Mirai για να δημιουργήσουν ένα από τα πρώτα φορτηγά οχήματος με μηδενικές εκπομπές στον κόσμο.

Με μεικτό βάρος 36 τόνους, το Project Portal 2.0 έχει αυτονομία περισσότερα από 482 χιλιόμετρα (+160 χλμ. από το «Alpha»), ενώ χάρη στο νέο σχεδιασμό του συστήματος προστέθηκε μια νέα καμπίνα κρεβατιού και αυξήθηκε ο χώρος της καμπίνας χωρίς να αυξηθεί το μεταξόνιο. Όσον αφορά την απόδοσή του, αυτή φτάνει τους 679 ίππους και τα 1.796 Nm ροπής και προέρχεται από τον συνδυασμό δύο συστοιχιών κυψελών καυσίμου από Mirai και από μια μπαταρία 12kWh.

Δείτε ακόμη: Πρώτη η Toyota σε αξιοπιστία στη Γερμανία

Δείτε παρακάτω και το σύντομο βίντεο από τη δημιουργία του Project Portal 2.0:

Get it on Google Play Download on the App Store