Νέο «γαλλικό» Toyota Proace City

Πρεμιέρα στην έκθεση επαγγελματικών οχημάτων του Μπέρμιγχαμ κάνει το νέο Toyota Proace City, το οποίο έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με το Groupe PSA, ενώ οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2020.

Δείτε ακόμη: Νέο Toyota Highlander με 295 ίππους και 8θέσιο

Το νέο Proace City παρουσιάστηκε με δύο μήκη αμαξώματος των 4.403 χλστ. και 4.753 χλστ. με μεταξόνιο 2.785 χλστ. και 2.975 χλστ. αντίστοιχα. Αμφότερα θα έχουν τρεις θέσεις μπροστά, ενώ εκτός από το van θα είναι διαθέσιμο και σε επιβατική έκδοση, την Proace City Verso με 5 ή 7 θέσεις. Ο χώρος φόρτωσης φτάνει τα 3,3 κ.μ. στο κοντό και τα 4,3  κ.μ. στο μακρύ, το μέγιστο μήκος φόρτωσης φτάνει τα 3,1 μ. και 3,4 μ. αντίστοιχα και το ωφέλιμο φορτίο αγγίζει τον ένα τόνο (και για τις δύο εκδόσεις). Στο επιβατικό ο χώρος αποσκευών είναι τεράστιος και φτάνει τα 597 λτ. στο κοντό και τα 850 λτ. στο πιο μακρύ με τις 5 θέσεις.

Εξωτερικά αλλά και στο εσωτερικό παρουσιάζει ορισμένες σχεδιαστικές διαφορές σε σχέση με τα ομόσταυλα Citroen Jumpy, Peugeot Partner και Opel Combo, με τα οποία θα μοιράζεται και την ίδια γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του PSA στην Ισπανία.

Δείτε ακόμη: Ιδού τα νέα ηλεκτρικά Toyota C-HR

Για την κίνηση του Proace City θα διατίθενται μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου ισχύος μεταξύ 75 έως 130 ίππων και επιλογές κιβωτίων με 5 ή 6 ταχύτητες, ή αυτόματο 8 ταχυτήτων.

Στον στάνταρ εξοπλισμό ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού θα υπάρχουν όλα εκείνα τα σύγχρονα στοιχεία που συναντώνται και στα επιβατικά αυτοκίνητα, όπως είναι τα συστήματα αυτόνομης πέδησης, αναγνώρισης πινακίδων σήμανσης, ακούσιας αλλαγής κατεύθυνσης και cruise control. Επιπλέον θα εφοδιάζεται με συστήματα αυτόματης ενεργοποίησης δέσμης μεγάλων φώτων, προειδοποίησης οχήματος στα τυφλά σημεία, με οθόνη αφής 8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, με κάμερα οπισθοπορείας κ.λπ.

Δείτε ακόμη: Toyota La Coupe: Ο προπομπός του MR2;

Get it on Google Play Download on the App Store