Nέο και «ανίκητο» Toyota Hilux

Μια νέα, «σκληρή» του λαοφιλούς αγροτικού της παρουσίασε η Toyota, με την πομπώδη ονομασία «Invincible X». Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 50 χρόνια ζωής του Hilux, οι Ιάπωνες συνεχίζουν να λανσάρουν εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής με τις εμφανισιακές διαφοροποιήσεις να κερδίζουν την μερίδα του λέοντος στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Δείτε ακόμα: Τι ισχύει τελικά για την αγορά αγροτικού;

Στο εμπρός μέρος συναντάμε τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και την πιο επιθετική μάσκα, η οποία συνδυάζει περίγραμμα χρωμίου με γρίλιες. Το νίκελ κυριαρχεί και στην σχεδίαση των «μετόπισθεν», συγκεκριμένα στο τμήμα που βρίσκεται κάτω από την πόρτα της καρότσας και εκατέρωθεν της πινακίδας. Το μαύρο χρώμα συναντάται επίσης στις ζάντες αλουμινίου και την «σιδεριά» της καρότσας, όμως εκεί που πραγματικά κυριαρχεί είναι στο εσωτερικό του ιαπωνικού pick-up.

Τα πάντα είναι σε σκοτεινό φόντο, με τμήματα της κεντρικής κονσόλας και της επένδυσης των θυρών να διαθέτουν φινίρισμα piano black. Την «άνοιξη» φέρνουν το λευκό χρώμα μέρους του πίνακα οργάνων και τα γραφικά της οθόνης αφής 7 ιντσών του συστήματος πολυμέσων, η οποία σε καλωσορίζει με την ένδειξη «Invincible X». Tα δερμάτινα καθίσματα, η κάμερα οπισθοπορείας, το σύστημα πλοήγησης και τα επικουρικά συστήματα ασφαλείας (προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, προειδοποίηση για επικείμενη σύγκρουση) είναι στάνταρ στην κορυφαία -μέχρι την παρουσίαση της επόμενης- έκδοσης του Hilux.

Διαβάστε επίσης: Πόσο «Made in Japan» είναι τα ιαπωνικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη;

Στα μηχανικά μέρη, όπως είπαμε, δεν υπάρχει αλλαγή. Κάτι που σημαίνει πως την κίνηση αναλαμβάνει ο γνωστός κινητήρας πετρελαίου D-4D των 2.4 λίτρων, με απόδοση 150 ίππων και 400 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων. Μόλις 150 μονάδες θα παραχθούν με την καθεμία να κοστολογείται στην Μεγάλη Βρετανία περί τις 31.000 λίρες (ή 35.000 ευρώ).

 

Get it on Google Play Download on the App Store