Νέο Toyota Corolla Cross Hybrid για Ευρώπη

Η Toyota επεκτείνει περεταίρω την παρουσία της στη δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων SUV, με την προσθήκη του νέου Corolla Cross Hybrid στην Ευρωπαϊκή γκάμα της. Παράλληλα διευρύνει την οικογένεια «Corolla», μαζί με το Hatchback, το Sedan και το Touring Sports.

Σχεδιαστικά, το αμάξωμα των 4.460 χλστ. μήκους, 1.825 χλστ. πλάτους, 1.620 χλστ. ύψος και με το μεταξόνιο των 2.640 χλστ., εμφανίζεται αρκετά κομψό. Τοποθετείται ανάμεσα στο πιο δυναμικό σχεδιαστικά C-HR και το αμέσως μεγαλύτερο RAV4. Στο εσωτερικό οι ομοιότητες με το Corolla είναι εμφανείς, ενώ υπόσχεται άνεση, πρακτικότητα και ευρυχωρία για όλους τους επιβάτες και τις αποσκευές αυτών.

Για την κίνησή του υπάρχει το νέο, πέμπτης γενιάς υβριδικό σύστημα με κινητήρα 2.0 λτ. και συνδυαστική ισχύ 197 ίππων. Στο FWD το μηχανικό σύνολο βενζίνης αποδίδει 171 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 202 Nm ροπής στις 4.400-4.900 σ.α.λ. Συνεργάζεται με τον εμπρός ηλεκτροκινητήρα των 113 HP και 206 Nm ροπής, χαρίζοντας επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 8,1 δλ. Ίδιο χρόνο πετυχαίνει και το AWD-i με τον 2.0 λτ. βενζίνης των 152 ίππων και 188 Nm ροπής. Όμως, υπάρχει ένας πρόσθετος ηλεκτροκινητήρας 41 ίππων και 84 Nm ροπής στον πίσω άξονα για την αυτόματη μετάδοση της κίνησης των πίσω τροχών, μόλις διαγνωστεί απώλεια πρόσφυσης. Το υβριδικό σύστημα περιλαμβάνει ακόμα μια μπαταρία ιόντων λιθίου και το eCVT κιβώτιο ταχυτήτων. Κατανάλωση και εκπομπές CO2, προς το παρόν δεν ανακοινώθηκαν.

Στον εξοπλισμό του Corolla Cross Hybrid περιλαμβάνονται -εκτός άλλων- ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, κεντρική οθόνη αφής 10,5 ιντσών και μια πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Οι ενδιαφερόμενοι για το νέο C-SUV της Toyota θα πρέπει να κάνουν υπομονή, αφού οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2022, ανάλογα με τις αγορές.

Get it on Google Play Download on the App Store