Νέο Toyota Corolla με περισσότερο στιλ και τεχνολογία

Το πολύ δημοφιλές Toyota Corolla με τις πάνω από 50 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, δέχεται τώρα στην υπάρχουσα 12η γενιά του μια σειρά από αναβαθμίσεις, συν μια νέα έκδοση.

Εξωτερικά οι αλλαγές εστιάζονται στην προσθήκη δύο νέων χρωμάτων, του Platinum White Pearl και Silver Metallic, τα οποία διατίθενται επίσης σε διχρωμία για τα αμαξώματα hatchback και Touring Sports. Πρόσθετα, στο σεντάν τοποθετούνται νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 10 ακτινών και 17 ιντσών. Η νέα έκδοση Trek του Corolla, βασίζεται στο Touring Sports και διακρίνεται για την crossover εμφάνισή του. Αυτή τονίζεται από τα μαύρα πλαστικά προστατευτικά τμήματα στους προφυλακτήρες, στα μαρσπιέ και στους θόλους των τροχών. Επιπλέον, η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 20 χιλιοστά. Το Corolla TREK Special Edition θα εφοδιάζεται αποκλειστικά με το 2.0 λτ. υβριδικό σύνολο των 184 ίππων.

Στο εσωτερικό η κύρια αναβάθμιση αφορά το νέο, πιο σύγχρονο και γρήγορο σύστημα πολυμέσων, που είδαμε και στο αναβαθμισμένο C-HR. Διαθέτει ισχυρότερο επεξεργαστή που λειτουργεί 2,4 φορές ταχύτερα από την τρέχουσα μονάδα, ενώ ο χειρισμός γίνεται μέσω της κεντρικής οθόνης αφής των 8 ιντσών και παρέχει μια σειρά από έξυπνες συνδεδεμένες υπηρεσίες. Ο οδηγός μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει τις νέες φωνητικές εντολές για το χειρισμό του συστήματος πολυμέσων, αλλά και για λειτουργίες του οχήματος, όπως το άνοιγμα ή κλείσιμο των παραθύρων. Οι ενημερώσεις λογισμικού εκτελούνται πλέον απρόσκοπτα, over the air (ΟΤΑ) και παρέχεται εύκολη ενσωμάτωση smartphone μέσω Apple CarPlay, με ασύρματη σύνδεση και (ενσύρματο) Android Auto.

Το νέο σύστημα πολυμέσων της Toyota για το 2022, θα προσφέρεται στάνταρ με τις εξής εκδόσεις:

Hatchback Hybrid: Style, Black Edition & GR Sport

Touring Sport: Lounge

Sedan: Style, Lounge

Στην τιμή αγοράς του Corolla περιλαμβάνεται ένα τετραετές πακέτο με δωρεάν χρήση για τέσσερα χρόνια όλων των λειτουργιών του Toyota Smart Connect, όπως πλοήγηση μέσω cloud, πληροφορίες για τοπικούς χώρους στάθμευσης και οδικά συμβάντα, over-the-air ενημερώσεις και ψηφιακός βοηθός.

Στην έκδοση Active Plus με το υβριδικό σύνολο προστίθεται στον εξοπλισμό νέα, μεγαλύτερη ζάντα αλουμινίου, 17 ιντσών machined-face, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τον ξεχωριστό σχεδιασμό αλλά και τη σχέση αξίας τιμής. Επιπλέον, η έκδοση GR Sport εμπλουτίζεται εξοπλιστικά με ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου, απαλό μπλε ατμοσφαιρικό φωτισμό και ηλεκτροχρωματικό καθρέπτη.

Οι προπωλήσεις της νέας γκάμας Corolla έχουν ήδη ξεκινήσει και οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες προγραμματίζονται περί τα τέλη Ιανουαρίου 2022.

Get it on Google Play Download on the App Store