Νέο Toyota GR Starlet με 2λιτρο τούρμπο και AWD

Το Starlet ζήλεψε τα GR Yaris και Corolla, οπότε η Gazoo Racing δεν μπορούσε να του χαλάσει χατίρι. Το ιστορικό όνομα της Toyota όχι μόνο αποκτά έκδοση GR, αλλά το κάνει σε «φουλ έξτρα» εκτέλεση: ως καθαρόαιμο αγωνιστικό, με 2λιτρο τούρμπο κινητήρα και τετρακίνηση!

Το GR Starlet εξελίχτηκε από την Gazoo Racing Νοτίου Αφρικής και βασίζεται στο προηγούμενο Glanza, όχι στο προσφάτως παρουσιασθέν νέο Starlet. Αν και οι φωτογραφίες δεν είναι υψηλής ανάλυσης, τα φουσκωμένα φτερά, οι αεραγωγοί σε καπό και οροφή, τα ερυθρόλευκα χρώματα της Gazoo Racing και, εννοείται, η μεγάλη αεροτομή πίσω αποσαφηνίζουν πως εδώ έχουμε να κάνουμε με σοβαρό rally car. Kάτι που πιστοποιούν και τα μηχανικά μέρη.

Ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά δεν ανακοινώνονται, πέρα από την ύπαρξη ενός 2λιτρου τετρακύλινδρου τούρμπο στο μηχανοστάσιο και το συνδυασμό του με 5άρι σειριακό κιβώτιο, που τροφοδοτεί όλους τους τροχούς μέσω 3 διαφορικών. Δεν αποκλείεται το μοτέρ να πρόκειται για τον θρυλικό 3S-GTE, που κινούσε τις πρωταθληματικές Celica GT-Four! Ούτε ισχύς ανακοινώνεται, αλλά σίγουρα κυμαίνεται πολύ πάνω από τα 200 άλογα και περισσότερο πλησιάζει στα 300. Η ρυθμιζόμενη ανάρτηση της Reiger και τα φρένα της Alcon αναλαμβάνουν τη διαχείριση της δύναμης και το κοντρολάρισμά της σε κάθε τερέν.

Get it on Google Play Download on the App Store