Νέο Toyota RAV4 Plug-in Hybrid με 306 άλογα!

Η Toyota ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Toyota RAV4, με την παρουσίαση του πρώτου και πιο ισχυρού και γρήγορου από ποτέ, plug-in hybrid RAV4.

Δείτε ακόμη: Θα αγοράζατε το Toyota Camry;

Το κορυφαίο Toyota RAV4 Plug-in Hybrid εφοδιάζεται με ένα υβριδικό σύστημα συνδυαστικής ισχύος 306 ίππων, το οποίο επιταχύνει το μικρομεσαίο SUV στο 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα, ενώ οι εκπομπές CO2 είναι λιγότερες από 30 γρ./100 χλμ. (WLTP). To υβριδικό σύστημα με πρίζα αποτελείται από τον 2.5 λτ. Hybrid Dynamic Force κινητήρα των 175 ίππων (ίδιος με αυτόν του RAV4 Hybrid), ένα ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, μια νέα μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής χωρητικότητας και ένα μετατροπέα στη μονάδα ελέγχου ισχύος του υβριδικού συστήματος.

Με την επιλογή EV mode, το RAV4 Plug-in Hybrid μπορεί να διανύει πάνω από 60 χιλιόμετρα με μόνο τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας και με μηδενικούς ρύπους. Επίσης, η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω της έξυπνης τετρακίνησης AWD-i. Στο RAV4 Hybrid AWD-i η μετάδοση στον πίσω άξονα γίνεται μέσω ενός ηλεκτροκινητήρα, ενώ η κατανομή της ροπής μεταβάλλεται από 100:0 έως 20:80, ανάλογα τις συνθήκες. Για το RAV4 Plug-in Hybrid δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το νέο Toyota C-HR 2.0 λτ. Hybrid 184 hp

Το λανσάρισμα του κορυφαίου RAV4 Plug-in Hybrid θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Get it on Google Play Download on the App Store