Νέο Toyota Yaris GR Sport. Και υβριδικό και σπορ

Το Toyota Yaris είναι το μοντέλο με το οποίο μας συστήθηκε η GRMN (Gazoo RACING Master of Nurburgring) στην Ευρώπη. Πλέον, η ιαπωνική μάρκα παρουσιάζει μία νέα έκδοση που φέρει τα συγκεκριμένα διακριτικά και αφορά και πάλι το Yaris.

Δείτε ακόμη: Τελικές με Toyota Yaris GRMN (+video)

Το Toyota Yaris GR Sport όπως είναι η πλήρης ονομασία της νέας αυτής έκδοσης, διαθέτει μία σειρά από αλλαγές σε σχέση με τα συμβατικά Yaris, που αφορούν τόσο στην εμφάνιση του όσο και στην οδική συμπεριφορά του.

Συγκεκριμένα, η Toyota έχει βάλει στο Yaris GR Sport νέα ανάρτηση, η οποία αποτελείται από αμορτισέρ Sachs Performance και νέες αντιστρεπτικές. Πλέον το αυτοκίνητο έχει χαμηλώσει κατά 11 χλστ. σε σχέση με το συμβατικό Yaris, ενώ η απόσταση από του τροχού από το αμάξωμα έχει μειωθεί κατά 18 χλστ. Οι ζάντες αλουμινίου είναι μαύρες, 17 ιντσών και «ντύνονται» από ελαστικά Bridgestone Potenza RE50s.

Στον τομέα της εμφάνισης, το Toyota Yaris GR Sport έχει να επιδείξει μαύρη οροφή, μαύρη αεροτομή, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, μαύρα καλύμματα εξωτερικών καθρεφτών και κόκκινες λεπτομέρειες. Μαύρες λεπτομέρειες έχουν και τα φώτα εμπρός, ενώ τα πίσω παράθυρα είναι φιμέ. Από την άλλη στο εσωτερικό συναντάμε σπορ, μπάκετ καθίσματα με σουέντ επένδυση, λευκές ραφές σε τιμόνι, πάνελ θυρών, καθίσματα και επιλογέα και μικρότερης διαμέτρου τριάκτινο τιμόνι, προερχόμενο από το GT86. Φυσικά, τόσο το αμάξωμα όσο και το εσωτερικό, συνοδεύονται από τα ανάλογα λογότυπα GR Sport.

Τι γίνεται όμως κάτω από το καπό του νέου Toyota Yaris GR Sport; Εκεί οι Ιάπωνες δεν μας επιφύλασσαν κάποια έκπληξη, καθώς το μοντέλο τους θα διατίθεται αποκλειστικά με υβριδική τεχνολογία. Όπερ σημαίνει 1.5 λτ. βενζινοκινητήρας και ηλεκτροκινητήρας με συνδυαστική ισχύ 100 ίππων και αυτόματο κιβώτιο CVT.

Διαβάστε επίσης: Νέες προσφορές Toyota για τον Σεπτέμβριο

Το νέο Toyota Yaris GR Sport θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού, τον ερχόμενο Οκτώβριο, ενώ το εμπορικό του λανσάρισμα θα ξεκινήσει το 2019.

Get it on Google Play Download on the App Store