Πότε έρχεται στην Ελλάδα το Toyota Corolla Cross;

Η Toyota ενισχύει την γκάμα του Corolla και την οικογένεια των SUV της για την Ευρωπαϊκή αγορά, με την προσθήκη του Corolla Cross Hybrid. Αυτό μοιράζεται κάποια στοιχεία με τα Corolla Hatchback, Sedan και Touring Sports, ωστόσο εξωτερικά είναι ένα διαφορετικό αυτοκίνητο και θυμίζει πιο πολύ το RAV4.

Από πλευράς διαστάσεων τοποθετείται ανάμεσα στο C-HR και στο RAV4 και έχει μήκος 4.460 χλστ., πλάτος 1.825 χλστ. ύψος 1.620 χλστ. και μεταξόνιο 2.640 χλστ. Σχεδιαστικά εμφανίζεται κομψό, ενώ κυριαρχούν η μεγάλη μάσκα, τα λεπτά μακρόστενα φωτιστικά σώματα, οι προφυλακτήρες με τα προστατευτικά τμήματα και τις ασημί ποδιές, καθώς και οι απαλές καμπύλες και νεύρα που το διατρέχουν από άκρη σε άκρη. Στο εσωτερικό η συνολική εικόνα δεν διαφέρει από αυτή του Corolla, ωστόσο υπάρχει νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 12,3 ιντσών και σύστημα πολυμέσων με οθόνη 10,5 ιντσών. Επιπλέον, λόγω των μεγαλύτερων διαστάσεων (από το Corolla Hatchback) υπόσχεται μεγαλύτερους  χώρους για επιβάτες και αποσκευές.

Την κίνηση του μικρομεσαίου SUV Corolla Cross αναλαμβάνει μόνο το 2.0 λτ. υβριδικό μηχανικό σύνολο, συνδυαστικής ισχύος 197 ίππων. Στο μοντέλο με την κίνηση μπροστά ο θερμικός κινητήρας αποδίδει 171 ίππους και 202 Nm ροπής. Συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 113 ίππων και 206 Nm ροπής και προσφέρει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 8,1 δλ. Το 4κίνητο AWD-i εφοδιάζεται με ένα μηχανικό σύνολο βενζίνης 152 ίππων και 188 Nm ροπής, τον προαναφερθέντα ηλεκτροκινητήρα και ένα ακόμα ηλεκτρικό μοτέρ πίσω με 41 ίππους και 84 Nm ροπής για την κίνηση των πίσω τροχών. To 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται και σε αυτό σε 8,1 δλ. Το υβριδικό σύστημα ενσωματώνει ακόμα μια μπαταρία ιόντων λιθίου και το eCVT κιβώτιο ταχυτήτων. Επίσης, πατάει σε ανεξάρτητες αναρτήσεις με γόνατα ΜακΦέρσον μπροστά και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω. Πιο αναλυτικά στοιχεία επιδόσεων, κατανάλωσης και εκπομπών CO2 δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Στην Ελλάδα, το Toyota Corolla Cross αναμένεται από το τρίτο 3μηνο του έτους, δηλαδή κοντά στο φθινόπωρο.

Get it on Google Play Download on the App Store