Πότε έρχεται το νέο Toyota Auris στην Ελλάδα;

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης η Toyota πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου, τρίτης γενιάς Toyota Auris, το οποίο όμως ακόμα δεν έχει εξελιχθεί πλήρως, ενώ το λανσάρισμά του θα αργήσει να γίνει.

Διαβάστε ακόμη: Ετοιμάζεται νέο Toyota Corolla με πολλές αλλαγές

Το νέο Auris δεν έχει κανένα σχεδόν κοινό στοιχείο με το υπάρχον μοντέλο, τόσο σε σχεδίαση όσο και σε τεχνικό επίπεδο. Καταρχήν βασίζεται στη νέα πλατφόρμα Toyota New Global Architecture (TNGA), πράγμα που σημαίνει ότι θα διαθέτει βελτιωμένη οδική συμπεριφορά μέσω του χαμηλότερου κέντρου βάρους, της αυξημένης στρεπτικής ακαμψίας και της πίσω ανάρτησης πολλαπλών συνδέσμων. Επιπλέον, η πλατφόρμα TNGA εγγυάται υψηλότερα επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφαλείας.

Το συνολικό μήκος του νέου Auris αυξήθηκε κατά 40 χιλιοστά, τα οποία αφορούν το μεταξόνιο, το ύψος μειώθηκε κατά 25 χλστ. και το πλάτος αυξήθηκε κατά 30 χλστ. Σχεδιαστικά το νέο Auris παρουσιάζεται αρκετά πιο ενδιαφέρον μέσω της πιο αιχμηρής του αισθητικής με το χαμηλό εμπρός ρύγχος, τα λεπτά φωτιστικά σώματα (τα πίσω LED), το μεγάλο εμπρός αεραγωγό και την προαιρετική διχρωμία. Για το εσωτερικό δεν υπάρχει κανένα στοιχείο από την Toyota.

Για την κίνηση του νέου Auris θα υπάρχει το 1.2 λτ. turbo μηχανικό σύνολο και δύο υβριδικά μοτέρ. Το αρχικό είναι το γνώριμο με τον κινητήρα των 1.8 λτ. συνδυαστικής ισχύος 122 ίππων και το δεύτερο και εντελώς καινούργιο με τον 2λιτρο κινητήρα (δείτε το εδώ) αποδίδει συνδυαστικά 180 ίππους.

Διαβάστε ακόμη: Ανοίγει μουσείο της Toyota με φοβερή συλλογή

Όσοι ενδιαφέρονται για το νέο Auris θα πρέπει να κάνουν αρκετή υπομονή ακόμα, αφού το λανσάρισμά του στην Ελλάδα θα γίνει σε περίπου ένα χρόνο από τώρα. Το υπάρχον Auris θα συνεχίσει να διατίθεται σε όλη την Ευρώπη μέχρι τα τέλη του 2018.

Δείτε το νέο Toyota Auris και στο παρακάτω βίντεο από την Έκθεση της Γενεύης:

Get it on Google Play Download on the App Store