Νέο Toyota Land Cruiser Namib για σαφάρι

Η Toyota παρουσίασε την ειδική έκδοση Land Cruiser 79 4.5D V8 D/C Namib, η οποία είναι διαθέσιμη στην αγορά της Αφρικής, έναντι του ποσού των 893.600 ραντ (55.730 ευρώ). Να σημειωθεί ότι η Toyota προσφέρει την 70 Series του Land Cruiser από τη δεκαετία του 1980 σε αρκετές αγορές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Νοτίου Αφρικής.

Δείτε ακόμα: Το τέλειο αγροτικό Toyota Land Cruiser pickup

Κάτω από το καπό της ρετρό αυτής έκδοσης, συναντάμε τον V8 turbodiesel κινητήρα, χωρητικότητας 4.5 λίτρων, με απόδοση 205 ίππων και ροπή 430 Nm, διαθέσιμη από τις 1.200 έως και τις 3.200 σ.α.λ. Η μέση κατανάλωση ανέρχεται στα 11,3 λτ./100 χλμ., με τις εκπομπές ρύπων να αγγίζουν τα 300 γρ./χλμ. και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 160 χλμ./ώρα. Η ανάρτηση του Land Cruiser Namib είναι νέα, με τις ζάντες των 16 ιντσών να φοράνε ελαστικά Cooper Discoverer S/T Maxx διαστάσεων 265/75.

Σε ότι αφορά την εξωτερική εμφάνιση, το Namib θα προσφέρεται σε δυο διαφορετικούς χρωματισμούς, Sand Beige και Ivory White, ενώ το ξεχωριστό της έκδοσης ενισχύεται από τα ειδικά λογότυπα, αλλά και τη νέα μάσκα με γράμματα της Toyota. Ο εμπρός προφυλακτήρας είναι νέος κι αυτός, όπου κι έχει ενσωματωθεί μια ειδική μπάρα προστασίας, νέα βοηθητικά φώτα, αλλά και πλαϊνά σκαλοπάτια που ενισχύουν τον εκτός δρόμου χαρακτήρα του.

Διαβάστε επίσης: Ιστορικό και συλλεκτικό Toyota Land Cruiser Heritage

Στο εσωτερικό τώρα του Land Cruiser Namib, τα καθίσματα έχουν ειδική ενισχυμένη επένδυση που αντέχει στη σκληρή χρήση και έχουν κεντημένο το λογότυπο Namib. Επιπρόσθετα υπάρχει ειδικό ψυχόμενο ντουλαπάκι, LED φώτα, ηλεκτρικά παράθυρα και σύστημα infotainment με οθόνη αφής. Το μοντέλο συνοδεύεται από 3ετή εγγύηση ή 100.000 χλμ, όποιο από τα δύο έρθει πρώτο.

Get it on Google Play Download on the App Store